Haastattelussa Pasi Nielikäinen

LIIGA / Haastattelu
Porin Ässien väkivahva ja värikäs laituri Pasi Nielikäinen kertoi olostaan Porissa sekä tulevaisuuden suunnitelmistaan Jatkoajalle. Aina puheliaalta Nielikäiseltä tuli paljon hyvää tekstiä, ja tässäkin jutussa luvassa mm. terveiset erotuomari Ringbomille!

Voimahyökkääjä Pasi Nielikäinen siirtyi siirtoajan umpeutumisen kynnyksellä Porin Ässiin. Siirto herätti molempien joukkueiden faneissa voimakkaitakin reaktioita. Etenkin kun patapaitojen kannattajien muistissa on vielä kuuma ottelu Isomäen illassa.

JA: Pasi, miksi juuri Ässät?

PN: Jaa-a, sitä saat kuule kysyä IFK:lta. Kyselyjä tuli myös muista liigajoukkueista, sekä Elitserienin Brynäsistä. Jostain syystä IFK ei kuitenkaan päästänyt Brynäsiin.

JA: Miten joukkue on ottanut sinut vastaan? Onko siitä kuumasta Porin ottelusta ollut juttua?

PN: Se asia puhuttiin heti selväksi Pasi Peltosen ja Jari Korpisalon kanssa. Ei siinä mitään erikoista ollut. Kyllä Peltonen ja Korpisalo sen ymmärsivät erinomaisen hyvin.
Ja muutenkin joukkueeseen sopeutuminen on sujunut hienosti. Olen saanut pelata kakkoskentässä sekä ylivoimassa. Harmittaa vaan todella paljon Lipin (Jan Lipiansky) myynti. Se oli suuri pettymys sekä itselle että koko joukkueelle. Lipiansky oli kuitenkin sellainen sentteri joka pystyy pitämään ja kuljettamaan kiekkoa ja jonka vierellä olisin varmasti tullut tekemään pisteitä

JA: Entä miten olet sopeutunut kaupunkiin?

PN: No vähän pienihän tää on... mutta viihtyisä. Asustelen tällä hetkellä Mogerin (Sandy Moger, HIFK) vanhassa kämpässä Toejoella, ja olen viihtynyt todella hyvin.

JA: Miten koet fanien ottaneen sinut vastaan?

PN: No ihan hyvin. Aika vähän on väkeä ollut matseissa, mutta hyvin ne ovat kuitenkin olleet äänessä.

JA: Onko roolisi muuttunut seurasiirron myötä?

PN: No on. IFK:ssa piti vain taklata, repiä ja rikkoa. Mitään muuta ei oikein saanut tehdäkään. Ässissä sensijaan saan kehittää kiekollista peliäni, ja pelata tosiaan kakkoskentässä sekä ylivoimassa. Tosin minulla on edelleen 6-7 kiloa ylipainoa taannoisen ylikunnon jäljiltä, joten kovin pitkiä vaihtoja ei valitettavasti pysty vielä vetämään. Kesällä olisi tarkoitus päästä sitten takaisin oikeaan kilpailupainooni, mikä on 92-93 kiloa.

JA: Millaisia tavoitteita Ässillä on loppukaudeksi?

PN: Sen verran ollaan joukkueen kanssa puhuttu, että jokainen peli pelataan täysillä. Olympiatauolla treenattiinkin todella kovaa. Välillä tuli mieleen, että onko pakko vetää ihan näin kovaa koska mitään suurta panosta joukkueella ei kuitenkaan loppukaudeksi enää ole. Mutta jokainen pelaaja pelaa kuitenkin ensi kauden sopimuksistaan ja se varmasti näkyy loppukauden matseissa.

JA: Mitä koet tuoneesi Ässiin lisää?

PN: No varmasti olen tuonut kokoa, nopeutta, voimaa, fyysisyyttä ja liikettä.

JA: Entäs ensi kauden suunnitelmat?

PN: Ensi kauden pelipaikka on aika avoinna. Yksi viritys AHL-liigaan on ja sitä voidaan ehkä pitää ykkösvaihtoehtona. Sitten tietenkin Ässät, pitää vain toivoa että taloustilanne kohenisi ensi kaudeksi. Myös muista liigaseuroista on tullut kyselyjä. Eräs tuttu valmentaja kyseli kiinnostustani jo joulutauolla. Jätetään seura kuitenkin sanomatta. Ja lisäksi pelasin todella hyvän ottelun olympiatauolla Venäjän liigan Omskia vastaan. Omsk onkin pyytänyt minua harjoitusleirilleen heinäkuussa Pajulahdelle. Sinne olen näillä näkymin menossa. Omsk on kuitenkin aika hyvä joukkue, jossa pelaa maailmanluokan pelaajia ja pelaajabudjettikin on yli 10 miljoonaa dollaria!

Nyt muuten haluankin lähettää terveisiä erotuomari Reijo Ringbomille: mitä oikein ajattelit kun annoit minulle ottelurangaistuksen harjoitusottelussa? Nyt joudun jättämään liigapelin väliin. Etkö nähnyt mitä siinä tapahtui? Vastustajan molari löi minua mailalla haarojen väliin ja sen jälkeen pakki löi poikittaisella niskaan. Ei kai siitä voi saada ottelurangaistusta, että voittaa nyrkkitappelun aika selvästi? Ja kyseessä oli sentään vielä harjoitusottelu! Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, mutta jos mun tilalla olisi ollut heiveröisempi pelaaja, olisi siitä poikittaisesta voinut loukkaantua.

JA: Kiitokset haastattelusta, ja onnea loppukauden peleihin.

PN: Terveiset sekä Ässien että IFK:n faneille!

» Lähetä palautetta toimitukselle