JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Haapalan paluu Hakametsään

LIIGA / Haastattelu
Haapala puheliaana pelin jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Henrik Haapala pelasi tänään kauden ensimmäisen kotiottelunsa Liigassa, kun Tappara kohtasi Lahden Pelicansin jo viidennen kerran tänä kautena. Ennen tiistain ottelua voitot olivat tasan 2-2, mutta nyt voitot ovat 3-2 Tapparalle tämäniltaisen 3-2 voiton myötä.

Henrik Haapalalla on kasassa tällä kaudella ainoastaan kaksi Liigaottelua, mutta molemmista Tappara on onnistunut keräämään itselleen täydet kolme pistettä.
− Tietenkin tosi hyvät fiilikset. Voittoa lähdettiin hakemaan ja on se kiva välillä saada kolme pistettä.

"Kyllä "JuGi" tappeli ja mä vaan kattelin."

Hakametsän tiistai-illassa riitti toimintaa ja Haapala saikin pistetilinsä auki ollessaan toinen syöttäjä Jarkko Malisen osumaan, mutta nähtiin siellä tappeluakin, kun Tapparan kapteeni Jukka Peltola otti yhteen Pelicansin Jordan Smothermanin kanssa.

- En ole kyllä pitkään aikaan tappelua nähnyt ja olihan se hieno nähdä. Kyllä se meidät sitten herättikin. "Jugi" on hyvä kapteeni.

Haapala ei omaa kaksiminuuttiseen johtanutta yhteenottoa pitänyt edes tappeluna.

- En mä tiedä löinkö mä edes kertaakaan ketään. Mä vaan menin sitten istumaan väkivaltaisuutta, vaikka olin vähän ottavana osapuolena.

Lonkkaleikkaus ja kuntoutus

Muutama viikko ennen kauden alkua lonkkaleikkauksessa käynyt Haapala kuntoutti itseään alkujaan vesijuoksulla ja kuntosalilla ennen jäille paluuta. Viime kauteen verrattuna alkavat Haapalan fiilikset olemaan paranemaan päin.

- Nyt tuntuu tosi paljon paremmalta kuin mitä viime vuonna. Vaiva on ollut mulla sellaisen neljä vuotta. Olen ollut kipeänä ja syönyt lääkkeitä vähän tai aika paljonkin. Tähän kauteen kun vertaa, niin kyllä se heti paremmalta tuntuu vaikka neljä kuukautta poissa ollut.

Henkinen hyvinvointikaan ei ole itsestäänselvyys, kun joutuu syksyn istumaan penkillä ja katsomaan, kun muut pelaa.

- Tottakai vähän rankkaa on ollut. Jätkät ovat kyllä paljon tsempanneet, mutta yksin olen joutunut treenaamaan paljon. On se vähän rankempaa ollut kuin yleensä. Ei se nyt siinä kohtaa rankkaa ollut, kun yhdeksän peliä putkeen voitettiin, mutta siinä kohtaa kun hävittiin ja oli muutenkin vähän apea fiilis.

Tapparan vuoden 2014 pelit ovat nyt pelattu ja katseet käännetty kevään suuntaan.

- Ensin kun saisi itsensä kuntoon ja pystyisi pelaamaan kuusikymmentä minuuttia täysillä ilman, että tarvitsee ekan erän jälkeen puhaltaa ja venytellä. Katsotaan peli kerrallaan, toivottavasti mennään pitkälle joukkueena.

» Lähetä palautetta toimitukselle