Haapala valmistautuu Floridaan lähtöön: ”Toivottavasti minut otetaan joskus takaisin Tapparaan”

NHL / Haastattelu
Henrik Haapala kiitti viime kauden päätteeksi fanejaan Hakametsässä. Seuraavaan kertaan voi vierähtää pitkä aika.
Kuva © Jarno Hietanen
Henrik Haapalan loistava viime kausi sinetöityi, kun hyökkääjä teki alkukesästä sopimuksen Florida Panthersin kanssa. Mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen Haapala kävi viikon verran näyttäytymässä Floridassa. Muutto palmujen alle on edessä elokuun lopussa.

Viime kauden Liigan pistekuninkaan Henrik Haapalan kalenteriin on jo merkitty päivämäärä 14. syyskuuta. Tuona päivänä alkaa Haapalan uuden seuran, Florida Panthersin, harjoitusleiri.

Haapala jättää Suomen taakseen elokuun lopussa, sillä hyökkääjän pitää tehdä vielä viimeisiä käytännön järjestelyjä Yhdysvalloissa. Lähes kaikki on kuitenkin jo laitettu tulevaa kautta kuntoon.

Tosin asuntoa Haapalalla ei vielä ole, sillä ensi kauden pelipaikka ei ole vielä selvillä. Haapala on pitänyt yhteyttä ensi kauden joukkuetoverin, hyökkääjälle ennestään tutun Aleksander "Sasha" Barkovin kanssa. Barkov on antanut NHL-tulokkaalle vinkiksi muun muassa olla oma itsensä.

"Totta kai olisi unelmana, että pääsisin ylhäällä pelaamaan."

− Menen aluksi asumaan varmaan hotelliin tai sitten Sashalle. Katsotaan, sinne asti en ole vielä miettinyt.

Panthers teki kesän aikana Haapalan lisäksi sopimukset suomalaispelaajien Sebastian Revon ja Harri Säterin kanssa.

Haapala on tulevan kauden suhteen avoimin mielin. Taituri tekee kaikkensa, että saisi peliaikaa NHL:n puolella.

− Totta kai olisi unelmana, että pääsisin ylhäällä pelaamaan. Pitää vain tehdä parhaansa, pelata mahdollisimman hyvin ja nauttia ajasta siellä.

Haapala lähtee maailman valloitukseen nöyrin mielin. 

− Jos pelipaikkaa ei tule NHL:stä, menen AHL:ään. Siellä tehdään sitten työt niin hyvin, että pääsisi ylös.

Panthers jäi viime NHL-kaudella pudotuspelien ulkopuolelle ja oli viimeistelyssä NHL:n heikoimpia. Haapalan mahdollisuuksia päästä Panthers-kokoonpanoon parantaa myös viime kauden parhaan maalintekijän Jonathan Marchessaultin siirtyminen Vegas Golden Knightsiin.

Tapparasta hyvä ponnistaa

Liiga-kauden päätyttyä Haapala ehti pitää hetken lomaa. Kesän aikana Haapala aloitti harjoittelun Tapparan joukkueen mukana. Hyökkääjää on toisinaan harmittanut katsoa entisen seuransa harjoituksia ulkopuolisin silmin.

− Olisi kiva olla joukkueessa, mutta nyt on edessä vähän eri hommia. Koetetaan nauttia niistäkin.

Haapala oli katsomossa seuraamassa, kun Tappara vei suvereenisti Tampere Cupin nimiinsä. Hyökkääjä olisi viilettänyt mielellään itsekin kentällä.

− Kiva oli katsoa, kun äijät pelasivat niin hyvin. Ei näköjään edes tarvita meikäläistä joukkueeseen ainakaan Tampere Cupin pelien perusteella.

"Toivottavasti minut otetaan vielä joskus takaisin."

Tapparaa pitkään edustanut Haapala arvioi, että seurasta sai hyvät eväät mukaan maailman kovimman jääkiekkoliigan valloitusta varten.

Vaikka Suomessa mieli on tehnyt pelaamaan entiseen seuraan, on Haapalasta mukavaa myös nähdä uutta. Kasvattajaseuraansa hän palaa mielellään myöhemmin.

− Toivottavasti minut otetaan vielä joskus takaisin. Kyllä Tapparassa olisi tosi hienoa vielä joskus pelata. Siellä on hienot puitteet ja hienot fanit.

» Lähetä palautetta toimitukselle