Hännikäisen osake nousussa

LIIGA / Haastattelu
Markus Hännikäinen (#15) esiintyi edukseen Riku Hahlin laidalla.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Jokerihyökkääjä Markus Hännikäinen on saanut kesän aikana lisää rohkeutta otteisiinsa. Pelit kolmessa eri joukkueessa ovat olleet avain nopeaan kehitykseen.

Jokerit on alkukaudesta kärsinyt loukkaantumisista ja runkomiehien tuuraajiksi on noussut paljon omia junioreita. Yksi heistä on Markus Hännikäinen, joka on esiintynyt jokeripaidassa tällä kaudella neljästi. Alkukaudella laitahyökkääjä on lisäksi pelannut 11 ottelua Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä ja kaksi ottelua Jokerien A-junioreissa.

Jo viime kaudella debyyttinsä SM-liigassa tehnyt hyökkääjä on vakuuttanut viime otteluissa Jokerien valmennusjohdon.

- "Make" on ollut mies paikallaan. Hän on tullut tosi hyvällä ilmeellä joukkueeseen mukaan. Tänäänkin hänellä oli iso vastuu Riku Hahlin laidalla, ja varsin erinomainen esitys, päävalmentaja Tomi Lämsä kehui Blues-ottelun jälkeen.

Myös Hännikäinen itse oli voittoisan ottelun jälkeen yhtä hymyä.

- Ihan tyytyväinen olen omaan peliin. Olen nauttinut pelistä tosi paljon nyt, kun on päässyt ylhäällä pelaamaan, hyökkääjä kertoi.

Kehityskäyrä ylöspäin

Viime kaudella Hännikäinen lähinnä luisteli pää kolmantena jalkana ympäri SM-liigakaukaloa. Kesän aikana pelaamiseen on löytynyt tietynlaista malttia, vaikka vauhti ei ole kadonnut mihinkään.

- Hän on mennyt luistelussa eteenpäin ja pelaa tällä hetkellä todella vahvasti. Hän on vahva sekä kiekollisessa pelissä että karvaamisessa, analysoi Lämsä.

Enää Hännikäinen ei myöskään aristele käyttää parhaita puoliaan miesten peleissä.

- Itseluottamuksella on varmasti paljon tekemistä kiekollisen pelin kanssa. Uskaltaa pitää kiekkoa, haastaa ja tehdä niitä asioita, joita oikeasti osaa, hyökkääjä pohti.

- Taas on vuotta kokeneempi ja nähnyt näitä pelejä, niin totta kai se auttaa.

20-vuotiaiden kisat kiikarissa

Liigassa laitahyökkääjä on vielä toistaiseksi pelannut lähinnä alemmissa ketjuissa ja välillä alivoimaa. Kiekko-Vantaan ja Jokerien A-junioreiden riveissä on kuitenkin ollut tarjolla iso kiekollinen rooli.

- Ne pelit ovat siitä erilaisia, että siellä pystyy enemmän kiekolliseen peliin. Sitäkin puolta pitää kuitenkin kehittää, joten ne ovat hyviä pelejä itselle.

- Sahaamiseen kolmen jengin välillä on jo tottunut, ja on hyvä että pelejä tulee paljon, koska pelaamalla sitä kehittyy.

Kehityskaaren varrella on myös tiettyjä välipisteitä, jotka on merkitty kalenteriin paksulla tussilla.

- 20-vuotiaiden MM-kisat vuodenvaihteessa ovat yksi iso tavoite, yhdet kisat aiemmin pelannut hyökkääjä sanoi.

- Yleisesti tavoitteena on viedä omaa peliä mahdollisimman paljon eteenpäin. Ja ansaita oma paikka liigajoukkueen mukana. Se on se tavoite.

» Lähetä palautetta toimitukselle