Gysbers raatoi puolustuksessa

LIIGA / Haastattelu
Simon Gysbers oli vahvasti auttamassa maalivahti Ville Kolppasta nollapeliin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Loukkaantumiset riivasivat Ilveksen puolustusta keskiviikon Blues-ottelussa. Niiden myötä kanadalaispuolustaja Simon Gysbers kantoi entistäkin suurempaa vastuuta.

Simon Gysbers oli Ilveksen puolustuksen johtotähtenä jo tutuksi tulleeseen tapaan. Pistetilastoihin hän ei päässyt, vaikka Ilveksen toisesta osumasta olisi kuulunut irrota syöttöpiste. Siinä Gysbers katkaisi Siim Liivikin syötön Ilmari Pitkäselle ja tupsukorvat lähtivät maaliin päättyneeseen vastahyökkäykseen.

− Kun tilanne on 1-0, haluamme aina tehdä seuraavan maalin. Se oli hyvin pelattu [Juuso] Rajalalta, Gysbers totesi vaatimattomana omasta osuudestaan.

Puolustuksessa Gysbers hoiti muutamia tärkeitä syötönkatkoja ja alivoimalla hän purki kiekon toiseen päätyyn useaan kertaan.

− Alivoimalla pakkamme oli tiivis. Emme antaneet heille mahdollisuutta pyörittää peliä kunnolla, Gysbers näki oman joukkueensa alivoimapelin.

Gysbers antoi kunniaa kaikille pelaajille.

− Koko joukkueelta tiukka puolustuspeli, sekä hyökkääjiltä että puolustajilta. [Ville] Kolppanen pääsi näkemään kaikki kiekot, Gysbers arvioi itse.

− Kolppanen antaa aina meille mahdollisuuden voittaa.

Ilveksen puolustuksesta putosivat kesken ottelun Martti Järventie ja Atte Pentikäinen. Järventie yritti taklata Tommi Huhtalaa, mutta Blues-pelaajan vastataklaus oli myös kova ja pudotti Järventien jään pintaan. Pentikäinen sai toisessa erässä tällin ilmeisesti lonkkaansa, mutta palasi vielä kehiin ennen lopullista sivuun jäämistään.

− On vaikea paikka menettää tuonkaltaisia pelaajia. Onneksi [Antti] Kangasniemi siirtyi pakiksi, mikä auttoi meitä. Kaikki ehjänä pysyneet saivat kyllä paljon jääaikaa.

Se toi mieleen Gysbersille myös kauden avausottelun Tapparaa vastaan, jolloin puolustus koki myös kovia.

− Tiesimme mitä tehdä sellaisessa tilanteessa, Gysbers hymähti.

Ilveksen riveistä puuttui Liigan paras pistemies Michael Keränen, mutta se ei menoa tuntunut haittaavan.

− Ei sellaista pelaajaa voi noin vain korvata. Muiden täytyy vain nostaa tasoaan, jotta joukkue pärjää edelleen.

Gysbersin kausi on sujunut mainiosti Ilveksessä, eikä sopeutumisvaikeuksia ole ollut. Tavoitteet ovat kuitenkin vielä korkeammalla.

− Pidän eurooppalaisesta pelistä. Jokaisen pelaajan unelma on kuitenkin aina pelata NHL:ssä, enkä itsekään ole unohtanut sitä. Se on maailman paras liiga.

» Lähetä palautetta toimitukselle