Gymer nostanut tasoaan ja saanut lisää vastuuta

KHL / Haastattelu
Nuori jokerihyökkääjä Frank Gymer on murtautunut loukkaantumisten myötä Jokerien kokoonpanoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Nuori Jokereiden hyökkääjä Frank Gymer on noussut kokoonpanoon loukkaantumisten myötä. Rooli ja vastuu ovat kasvaneet alkukauden aikana.

Jokereiden kasvatteja on tämän kauden joukkueessa vähän. Yksi joukkueen jokerikasvatti on 20-vuotias hyökkääjä Frank Gymer. Hän on yllättänyt kiekonkäsittelytaidollaan sekä luistelullaan.

Perjantain ottelussa hän pelasi kolmosketjussa Pekka Jormakan ja toisen jokerikasvatin Tomi Mäen kanssa. Vastuuta tuli myös ylivoimalla.

- Kyllä ehdottomasti vahvuuteni on ylivoimapeli. Onneksi pääsin pelaamaan sitä tänään, ja ihan hyvin meni, Gymer kertoi perjantain ottelun jälkeen.

Päävalmentajalta Jukka Jalonen ei ole löytänyt moitittavaa nuoren hyökkääjän pelaamisesta.

- Kyllä Frank on pelannut ihan ok. Hoitanut hyvin hommansa. Tänään hän pääsi pelaamaan ylivoimaa, jossa selvästi on hänen vahvuutensa, Jalonen kertoi.

Gymer on kaksi edellistä kautta pelannut lähinnä Mestistä ja A-nuorten SM-liigaa. Viime kaudella vastuuta tuli Jokerien KHL-joukkueessa kaksi ottelua.

- Onhan täällä kova vauhti, mutta ihan hyvin olen pysynyt perässä, Gymer kommentoi loikkaansa Mestiksestä KHL:ään.

Pienikokoinen hyökkääjä on saanut kesän aikana fyysistä puolta treenattua, mikä on näkynyt kentällä parempana kaksinkamppailupelaamisena.

- Paljon paremmin pärjää tuolla kulmakahinoissa nyt.

Kun Jokereiden sairastupa jossain vaiheessa tyhjenee, on Gymerillä odotettavissa hyvistä otteista huolimatta vähemmän peliaikaa Jokereissa.

- Kun tulee lisää laitahyökkääjiä joukkueeseen ja jos kaikki pysyy terveinä, voi Gymerin peliaika jäädä vähiin. Sitten pitää pelata jossain muualla, Jalonen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle