Grundström: "Odotan Kanadaa vastustajaksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsin joukkue tahtoo lähteä kultamitalien kanssa kotiin. – Toivottavasti voitamme kullan täällä. Keskityn vain siihen tällä hetkellä, Grundström sanoi pouolivälierän jälkeen.
Huippuketjussa Joel Eriksson Ekin ja Alexander Nylanderin kanssa puolivälierän pelannut Carl Grundström oli yksi näkyvimpiä hahmoja Ruotsin ja Slovakian kohtaamisessa. Seuraavaksi vastustajaksi Grundström toivoi Kanadaa.

19-vuotias Carl Grundström on ollut jo monta vuotta vakiokalustoa Ruotsin junioreiden MM-joukkueissa. Tämän vuoden kisoissa Grundström on pelannut useammassa eri ketjussa. Puolivälieräotteluun hänet nostettiin pelaamaan Alexander Nylanderin ja Joel Eriksson Ekin kanssa.

Uudessa ketjussa Grundström teki turnauksen toisen maalinsa ja oli muutenkin näkyvä hahmo jäällä.

− Meillä osuu ketjussa kemiat hyvin yhteen, joten siinä on hyvä pelata.

Vielä Ruotsin voiton jälkeen joukkueen seuraava vastus ei ollut selvillä. Grundström kuitenkin toivoi Tšekistä ja Kanadasta mieluummin kotijoukkuetta vastustajaksi.

− Odotan Kanadaa vastaan. Olisi mahtavaa ja hauskaa pelata heitä vastaan.

Mikäli vastassa on Kanada, halli on todennäköisesti lähes ääriään myöten täynnä. Yleisön psyykkaus ei Grundströmiä häiritse.

− Toivottavasti halli on silloin täynnä. Nautimme siitä varmasti. Meidän täytyy hyödyntää yleisö oikein ja ottaa heistä energiaa.

Puolivälierästä on vielä parannettavaa, jotta Kanada kaatuu.

− Meidän täytyy pelata sinisellä paremmin. Siinä hukkasimme aivan liikaa kiekkoja. Jos onnistumme siinä, meille käy hyvin, Grundström sanoi.

Toistaiseksi Grundströmin ainoa tavoite kaudelle on kultamitali nuorten kisoista.

− Haluamme voittaa kullan todella kovasti.

Grundström on varattu Toronto Maple Leafsiin viime kesänä. Toisen kierroksen varaus ei olisi pistänyt pahakseen, vaikka Ruotsi olisi pelannut Grundströmin mahdollisessa tulevassa kotikaupungissa.

− En tiedä, ei sillä ole minulle väliä, missä pelaan. Olen tyytyväinen Montrealiin. Täällä on jännittävää pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle