Granlundilla ikimuistoinen syntymäpäivä

LIIGA / Haastattelu
Mikael Granlund pääsi tekemään kenties pitkään odotetun liigadebyyttinsä torstaina Espoossa. Vastuuta tuli varsin runsaasti, ylivoimaa ja voittomaalikilpailua myöten.

Torstaina 17-vuotissyntymäpäiviään viettäneestä Granlundista on puhuttu jo vuosia. Hän on pelannut hienon kauden A-junioreissa ollen tällä hetkellä pistepörssin kolmantena Lukko-kaksikon Juuso Rajala-Olli Palola jälkeen. Hän pääsi myös kolme vuotta alaikäisenä Suomen nuorten MM-kisajoukkueeseen. Debyyttiä varten hän saapui Oulusta yhdessä eilen vatsataudissa olleen Antti Aarnion kanssa.

- Tietenkin vähän jännitti. Eilen illalla pelasin A:ssa Lukkoa vastaan ja sain sen jälkeen Matilta soiton että pelaan tänään täällä, Granlund sanoi.

- En ole edes ehtinyt harjoitella liigajoukkueen mukana. Ihan hyvin siihen nähden meni.

Ottelun alku oli Kärpiltä heikko. Granlund oli merkitty ykköskentälliseen, mutta ottelun aloitti Jari Viuhkolan viisikko. Blues oli jo siirtynyt johtoon, kun Granlund pääsi pelaamaan ensimmäiset vaihdot. Hän ei kuitenkaan kokenut, että nuorta pelaajaa olisi kohdeltu eri tavalla kaukalossa.

- En huomannut, että olisin mitenkään ollut silmätikkuna kaukalossa, edes ensimmäisessä erässä.

Granlundilla oli ottelussa pari hyvää tekopaikkaa. Toisessa erässä hän kiersi maalin ja yritti ohittaa Mikko Koskista rystyltä, mutta laukaus suuntautui syliin. Vähän myöhemmin toinen veto meni hiukan ohi.

- Niistä paikoista pitäisi vain tehdä maali, Granlund sanoi ja näytti oppineensa jo perinteisen kiekkojargonin.

Pistetili oli lähellä avautua muullakin tavalla, mutta Granlund ei saanut syöttöä Kärppien avausmaaliin.

- Mielestäni siitä olisi kuulunut kakkossyöttö hänelle. Sen takia Jonas Andersson otti kiekonkin talteen, puolustaja Oskari Korpikari arvioi.

Granlund sai peliaikaa myös oululaisten pelatessa viidellä kolmea vastaan. Se olikin oikein, sillä koko uransa aikana hän ei ole tottunut nelosketjun peliin, eikä ole sellaista pelaajatyyppiä.

Valmentaja Matti Alatalo antoi myös Granlundille mahdollisuuden voittomaalikilpailussa. Kärppien toinen yrittäjä oli lähimpänä maalintekoa. Hän harhautti jo Koskisen, mutta maalivahti sai vielä räpylänsä eteen. Junioreissa vastaavaa ei olisi maalivahdin osalta todennäköisesti tapahtunut.

- Ei voi valmentaja vaatia enempää nuorelta pelaajalta. Tällainen antaa hyvää nostetta hänelle, kärppäluotsi Alatalo arvioi.

Liigapelien ja A-juniorien suurimman eron Granlund huomasi.

- Isoin ero oli, että peli oli paljon selkeämpää. Kulmissa oli myös paljon isompia pelaajia vastassa. Vauhtikin on paljon kovempaa liigassa.

Vauhdillisesti Granlund vertasi tätä kokemusta nuorten MM-kisoihin.

- Sielläkin oli kova vauhti, aika samanlainen kuin täällä. Pelaajien kokemus kuitenkin näkyy liigassa selkeästi.

Jatkosta Granlund ei osannut sanoa vielä mitään.

- Saa nähdä missä pelaan seuraavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle