Goodwin hääri monessa mukana SaiPan avausvoitossa: "Tampereen-kaveri auttoi paljon"

LIIGA / Haastattelu
Goodwin merkkautti Ilvestä vastaan tehot 1+2.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
SaiPa otti kauden avausvoittonsa yhdysvaltalaistähtensä David Goodwinin johdolla. Hyökkääjä oli jäällä jokaisen joukkueensa maalin aikana.

SaiPa voitti Ilveksen keskiviikkona vieraissa maalein 3−2. Lappeenrantalaisten tähtenä hääri 25-vuotias yhdysvaltalainen David Goodwin, joka oli mukana jokaisessa joukkueensa maalissa tehoin 1+2.

− Ensimmäinen voitto tuntuu upealta. Jäimme avauserässä kahden maalin takamatkalle, mutta pelasimme väkevän toisen ja kolmannen erän.

Mikael Kuronen ja Eemeli Suomi tekivät tupsukorville avauserässä osuman mieheen, mutta SaiPa ei tästä lannistunut.

− Pari ensimmäistä peliä menivät opetellessa joukkueen pelitapaa. Meillä on paljon nuoria jätkiä. Tänään toisessa erässä homma lähti rullaamaan, iloitsi Goodwin.

SaiPa oli kahdessa ensimmäisessä ottelussaan todella tehoton ja oma verkko pölisi tuhottoman usein. Kolmen pisteen pelimies kertoi, millaista peliä päävalmentaja Tero Lehterä ajaa sisään joukkueeseen.

− Haluamme pelata vauhdikasta lätkää ja ajaa hanakasti maalille. Tarkoitus on luoda mahdollisimman paljon maalipaikkoja, täsmensi Goodwin joukkueen pelisapluunaa.

"Kysy Tanukselta"

Goodwin pääsi pisteiden makuun viime kauden Mestis-komeetta Jonatan Tanuksen kanssa. Yhdysvaltalainen kehuikin Liiga-kentille siirtynyttä Tappara-kasvattia.

− Tamperelainen kaveri auttoi minua paljon, naurahti yhdysvaltalainen taputtaen vieressä haastattelua antanutta ketjukaveriaan olalle.

− Meillä ja Anssi Löfmanilla on hyvä kemia ja yritämme saada sen näkymään myös perjantain ottelussa TPS:ää vastaan.

Goodwin ei löytänyt suoraa vastausta siihen, miten hän auttaa SaiPaa voittamaan pelejä.

− Sinun täytyy kysyä Tanukselta, mitä minä tuon meidän peliimme. Yritän vain luoda jätkille maalipaikkoja ja taistella joka vaihdossa, Goodwin heitti.

Vauhtia vauhdikkaasta Liigasta

Suomeen Yhdysvaltojen yliopistosarjasta siirtynyt hyökkääjä on nauttinut Liigan tunnelmasta muutamassa ensimmäisessä koitoksessa.

− Täällä on hauska pelata. Tämä on mielestäni hieman nopeampi liiga kuin ne, joihin Pohjois-Amerikassa olen tottunut. Tykkään käyttää nopeuttani jäällä. Jääkiekko on menossa siihen suuntaan, että peli nopeutuu.

Goodwinille tuli Hakametsän illassa koti-ikävä − ainakin huumorimielessä.

− Katsoin Ilveksen kokoonpanoa ennen ottelua, eikä heillä ollut yhtään pohjois-amerikkalaista. Olin vähän pettynyt, myhäili SaiPan sankari.

Vaikka SaiPalla oli vaikeuksia päästä tulokseen kiinni, Goodwin lupaili parempaa huomista Lappeenrantaan.

− Nuorena joukkueena olemme varmasti sellainen jengi, että parannamme peli peliltä otteitamme. Meillä ei ole kokeneita karjuja. Meidän on kehityttävä joukkueena, ja sen kaikki vielä näkevät.

» Lähetä palautetta toimitukselle