Girardilla vahva alku Avalanchessa: ”Haluan kontrolloida kiekkoa, se on pelityylini”

NHL / Haastattelu
Avalanchessa nuori Girard sai heti runsaasti vastuuta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vajaa viikko sitten Predators-organisaatiosta Avalancheen siirtynyt Samuel Girard pelasi todella vakuuttavat kaksi peliä Tukholmassa. 19-vuotias kiekollisesti taitava puolustaja on tyytyväinen siirrostaan ja paikastaan NHL-kokoonpanossa.

Samuel Girard siirtyi Colorado Avalanchen organisaatioon samassa kaupassa, jossa Matt Duchene siirtyi Ottawa Senatorsiin. Heti siirron jälkeen nuori puolustaja matkusti uuden joukkueensa mukana Tukholmaan.

Siihen ja aiempaan viiden pelin NHL-kokemukseen suhteuttaen Girard oli Tukholman-pelien suurimpia onnistujia. Kahdessa ottelussa 19-vuotias tulokas pelasi molemmissa otteluissa yli 20 minuuttia ja sai runsaasti vastuuta myös ylivoimalla. Pelipaikkakin oli koko ajan Tyson Barrien rinnalla.

Nuorukaista ei tuntunut uusi joukkue ja erilainen ympäristö yhtään jännittävän, sillä Girard teki kiekollisena rauhallisia ratkaisuja ja pelasi suurella itseluottamuksella.

"SIIRTO AVALANCHEEN OLI MINULLE HYVÄ ASIA. EN SAANUT PREDATORSISSA PELIAIKAA."

− Haluan pelata kiekon kanssa, kontrolloida kiekkoa. Se on minun pelityylini. Haluan rauhoittaa peliä ja katsoa vaihtoehtoni, mitä voin kiekon kanssa tehdä. Barrien kanssa on hienoa pelata. Hän on loistava puolustaja, ja yhteispelimme toimii hyvin.

− Puolustajana tehtäväni on puolustaa, mutta yritän tehdä sen kiekolla. Haluan pitää kiekkoa ja käydä läpi kaikki vaihtoehtoni. Kun onnistun kiekollisessa pelissä, onnistun myös puolustuspelissäni. Se on pelityylini.

Girard onnistui, Avalanche ei

Avalanchen saldo kahdesta pelistä oli yksi sarjapiste. Siihen ei kukaan joukkueessa ole tyytyväinen, mutta Girard oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen asenteeseen.

− Teimme kovasti töitä ja hyödynsimme luisteluamme. Mielestäni pelasimme aika hyvin. Itse yritän nyt hyödyntää tämän näyttöpaikkani ja pelata omilla vahvuuksillani.

Nuori puolustaja olikin kiitollinen siirtymisestään Avalancheen ja valmennusjohdolta saamaansa mahdollisuuteen.

− Siirto Avalancheen oli minulle hyvä asia. En saanut Predatorsissa peliaikaa, heillä on yksi NHL:n parhaista puolustuksista. Teki hyvää siirtyä tähän organisaatioon ja saada vastuuta.

Girard sai runsaasti peliaikaa, varsinkin ylivoimalla. Avalanche-miehistöstä ainoastaan pakkiparinsa Barrie ja Erik Johnson saivat enemmän peliaikaa. Lisäksi Girard oli jäällä lauantain pelin viime hetkillä, kun Avalanche haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

− Luottamus viimeisillä sekunneilla tuntui hienolta. Haluan olla mahdollisimman paljon jäällä ja auttaa joukkuettani.

» Lähetä palautetta toimitukselle