Gionta: "Eihän tämä kultaa ole, mutta kelpaa kyllä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yhdysvaltojen nuori ryhmä ylsi MM-kisojen kolmen parhaan joukkoon.
Kuva © Getty Images
3-2-voitto Suomesta irtosi kovan työn kautta, mutta Yhdysvallat saavutti lopulta sen, mitä se lähti Euroopasta hakemaan.

Nuorella joukkueella liikkeellä ollut maa nappasi pronssimitalit kaatamalla Suomen voittomaalikilpailussa. Yhdysvallat oli pitkään johdossa, mutta Leijonat pääsi peliin mukaan.

- Aikainen johto ei paljon auttanut, kun aloimme kolmannessa erässä odotella liikaa. Tietenkään Suomi ei luovuttanut, vaan taisteli takaisin mukaan ja jouduimme voittomaalikilpailuun. Siellä meillä oli enemmän onnea, Stephen Gionta kertasi.

Mitali oli Yhdysvaltojen ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Viimeksi maa on juhlinut aikuisten kisoissa vuonna 2004.

- Meitä muistettiin siitä jatkuvasti pitkin turnausta. Mitalin kanssa on hienompaa mennä kotiin, värillä ei ole väliä, hehkutti Gionta.

Päävalmentaja Joe Sacco ylisti voiton jälkeen joukkueensa sitoutuneisuutta. Kuten puolivälierissä pudonnut Kanada, Yhdysvallat jäi oikeastaan täysin ilman varsinaista MM-leiritystä.

- Saimme turnaukseen kahden päivän valmistautumisjakson. Mielestäni tämän joukkueen vakuuttavin saavutus oli se, miten sulauduimme yhteen.

Merkittävin kynnys Yhdysvaltojen mitalisijalle oli puolivälierä Venäjää vastaan. Kun turnauksen ennakkosuosikki kaatui isoin lukemin, aukesi odottamaton paikka Tukholmaan.

Välierissä Sveitsi oli liian hyvä voitettavaksi, mutta pronssimitaleista on Giontan mukaan enemmän iloa kuin rahtunen lohtua.

- Tämä tuntuu mahtavalta. Tulimme tänne pelaamaan mitaleista ja ansaitsimme tämän mahdollisuuden hyvillä suorituksilla. Nyt poistumme paikalta pronssimitalien kera, mikä tuntuu aika erityiseltä.

- Eihän se kultaa ole, mutta kelpaa kyllä.

Samaa mieltä oli Sacco.

- Mitalit ovat olleet viime vuosina harvassa, joten olemme todella ylpeitä tästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle