ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Genoway tunteiden ristitulessa

LIIGA / Haastattelu
Kun Tampereella kuultiin ensimmäisen kerran nimi Colby Genoway, ei kukaan arvannut millaisen shown mies saa aikaan. Hän tuli vuokramiehenä Tampereelle, mutta lähtee lyhyen visiittinsä jälkeen Ruotsiin juhlittuna sankarina.

Kanadalainen Colby Genoway, 24, on ollut Ilvekselle varsinainen kultakimpale. Hän on tehnyt pelaamissaan kymmenessä ottelussa tehot 7+7 ja on pistepörssin kärjessä.

- Olen tyytyväinen pistesaldooni, mutta ainahan voisi tehdä enemmän, tuumi Genoway itse keräämistään pisteistä.

AHL:stä Suomeen saapunut Genoway pelasi itsensä tamperelaisten sydämiin paitsi pisteillään, myös pelityylillään. Mies on nimittäin todellinen taiteilija. Syötöt löytävät tiensä lapaan välillä käsittämättömilläkin tavoilla ja laukaus on kova ja tarkka.

- Peli Suomessa on nopeampaa kuin Amerikassa. Siellä kiekkoa laitetaan paljon päätyyn, mutta täällä pyritään enemmän pelaamaan. Suomessa pelaajat ovat parempia syöttämään ja laukomaan, kehui Genoway pelikavereitaan.

Taidon lisäksi mies kykenee myös fyysiseen peliin. Tasapaino on erinomainen ja mies suojaa kiekkoa erinomaisesti. Vastustajien onkin vaikea saada kiekkoa Genowayltä laillisin keinoin ja mies hankki myös Kärppiä vastaan pelatussa ottelussa useita jäähyjä oululaisille.

- Genoway on erinomainen pelaaja. Hänellä oli asenne kohdallaan alusta lähtien. Paljon puhutaan kanadalaisten asenteesta ja sen erinomaisuudesta, joten ihan täytenä yllätyksenä se ei tullut, kertoi Ilveksen valmentaja Sakari Pietilä kanadalaisesta ollen täysin oikeassa.

Unelmien Tampere

Pikavisiitti Tampereella teki Genoway’n lähtemättömän vaikutuksen.

- Oli erittäin mukavaa ja tunteita on vaikea pukea sanoiksi. Sain mahdollisuuden tulla tänne ja olemme vaimoni kanssa viihtyneet erittäin hyvin. Tampere on kaunis kaupunki ja kaikki on ollut ensiluokkaista. Tunnen itseni erittäin onnekkaaksi tästä tilaisuudesta, enkä vaihtaisi sitä mihinkään maailmassa, hehkutti mies sijaiskotikaupunkiaan ja samalla myös Ilvestä.

- Nyt täytyy kuitenkin lähteä ja tunnen itseni hieman surulliseksi. Tulin pelaamaan kiekkoa ja pitämään hauskaa. Ilveksessä on ollut kavereina hyviä pelaajia ja se on tehnyt tästä vielä hauskempaa.

Genoway ei sanoistaan päätellen osannut odottaa, että muutama peli Tampereen Ilveksessä nousisi kovinkaan suureen osaan hänen elämässään. Toisin kuitenkin kävi.

- Tulin tänne oikeastaan valmistautumaan kauteen ja laittamaan itseni kuntoon. Kuitenkin tunsin heti kuuluvani joukkueeseen ja homma muuttui hieman yllättäen vakavammaksi. Tilanne muuttui harjoittelusta todelliseksi pelaamiseksi ja halusin voittaa joka ilta. En totta puhuakseni odottanut, että tässä kävisi näin, kertoi Genoway silminnähden haikeana.

”Voisin tulla takaisin”

- Tämä on ensimmäinen kertani Euroopassa ja voisin ehdottomasti tulla takaisin. Nimenomaan Tampereelle, mietti kanadalainen taituri.

Genoway sai Ilves-kannattajilta arvoisensa jäähyväiset. Meteli oli melkoinen ottelun päätyttyä ja rytmikkäät ”Colby”-huudot kaikuivat ympäri Hakametsän hallia. Ei ihme, jos mies oli surullinen ottelun päätyttyä. Genowayn kausi jatkuu nyt Ruotsin Allsvenskanissa Moran joukkueessa.

Tamperelaisten ajatukset Genowaystä tiivistää hyvin fanien tekemä banderolli, jossa luki: ”You are always welcome back, Colby!”

Näin se on.

» Lähetä palautetta toimitukselle