Gaudreau painotti joukkueen henkistä kanttia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Johnny Gaudreau on joukkueensa tehokkaimpia pelaajia.
Kuva © Getty Images
Yhdysvallat teki sen uudestaan Venäjää vastaan. Kuten Ruotsi-ottelussa, Yhdysvallat nousi kolmesti takaa-ajoasemasta suoraan voittoon Venäjää vastaan. Pistenikkari Johnny Gaudreau piti voittoa joukkueelleen tärkeänä.

− Iso ja tärkeä voitto meille. Lohkovoitto oli yksi turnaukseen asettamistamme tavoitteista. Kasvoimme tänään joukkueena, ja koko joukkueelta oli loistavaa yritteliäisyyttä, kaksi syöttöpistettä napannut Johnny Gaudreau kehui joukkuetovereitaan.

Calgary Flamesin hyökkääjä uskoi, että joukkue sai todella ison annoksen henkistä kanttia, kun Yhdysvallat onnistui tekemään saman tempun Venäjälle kuin Ruotsia vastaan.

− Joukkueellamme oli paljon sitkeyttä. Tuli paljon takaiskuja, mutta aina kun he onnistuivat menemään johtoon, taistelimme lukemat tasoihin. Johtomaalin syntymisellä ylivoimalla oli tosi iso merkitys meille, ja loppujen lopuksi saimme helpottavan maalin tyhjiin.

Venäjä onnistui hyödyntämään kovalla prosentilla pari Yhdysvaltojen virhettä. Vastoinkäymiset ja virheet ovat kuitenkin Gaudreaun mukaan osa peliä.

− Ottelussa tapahtuu aina virheitä. Omasta mielestäni henkilökohtainen virhe on unohdettava heti ja on pelattava paremmin. Koskaan ei voi pelata täydellisesti, ja varsinkin Venäjä kuittaa helposti virheistä. 

Gaudreau oli myös helpottunut, ettei joukkueen tarvitse matkata Pariisiin yhden ottelun takia. Joukkue saakin rauhassa ladata akkunsa ja valmistautua puolivälierään. Usko joukkueen mahdollisuuksista maailmanmestariksi asti on ollut vahva siitä lähtien, kun pelaajat kokoontuivat Italiassa ennen MM-kisojen alkua.

− Ensimmäisestä päivästä lähtien tiesin, että meillä on ainutlaatuinen joukkue. Pukukoppi on täynnä loistavia jätkiä ja johtajia, ja meillä on ollut hauskaa. Siitä on jo aikaa, kun Yhdysvallat viimeksi nappasi MM-kultaa, joten tämä vuosi voi olla aivan hyvin meidän, mietti Gaudreau.

Yksi Yhdysvaltojen tärkeimmistä pelaajista oli kaksi maalia iskenyt Kevin Hayes. Gaudreau oli ystävänsä puolesta tyytyväinen.

− Hän on yksi parhaista kavereistani. Olen todella iloinen, että hän pääsi tänne. Pelasimme viimeksi yliopistossa, joten on mukava pelata taas hänen kanssaan. Yritämme rakentaa uudestaan kemiaa välillämme, Gaudreau hymyili.

Gaudreaulla ei ole suosikki- eikä inhokkivastusta puolivälierään, vaan 23-vuotias laituri kertoi keskittyvänsä omaan pelaamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle