Friman menneen viikon kärkikamppailuista: "Raskas, mutta hieno viikko"

LIIGA / Haastattelu
Niklas Friman oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP sai lauantai-illan kunniaksi vieraita Turusta, kun TPS tuli testaamaan jyväskyläläisjoukkueen vireen. Ottelusta muodostui tasainen ja jännittävä ihan ottelun loppuhetkille asti. JYP otti lopulta jatkoajalla voiton luvuin 3−2. Jatkoaika kävi kysymässä ottelun jälkeen Niklas Frimanilta mietteitä ottelusta.

JYP jatkoi vahvoja otteitaan ja kaatoi sarjakakkosena keikkuvan TPS:n jatkoajalla. TPS meni ottelussa kahteen eri otteeseen johtoon, mutta hurrikaanipaidat tulivat molemmilla kerroilla tasoihin. Tasoitusmaali tuli ottelun loppuhetkillä ylivoimalla Juha-Pekka Hytösen lavasta. Sama mies lopulta ratkaisi jatkoajalla voiton jyväskyläläisjoukkueelle.

− Varsin oikeutetut lukemat lopulta. Tosi tasainen peli, TPS pelasi tosi hyvin. Ensimmäisessä erässä ehkä vähän lamaannutti niiden ylivoimamaali.

− Toinen erä jätti parannettavaa ja kolmas oli hyvää tekemistä meiltä, Niklas Friman tuumi.

JYP jaksoi jauhaa omaa peliään läpi ottelun. Joukkueen pelillinen taso on tällä hetkellä hyvä ja joukkue uskoo omaan tekemiseensä, vaikka vastustaja olisikin johtoasemassa. Tämä käänsi Frimanin mielestä ottelun lopulta JYPille.

− Pysyimme omassa jutussa hyvin kiinni. Jaksoimme painaa hommia ja laitoimme kiekkoa heidän päähänsä. Kolmannessa erässä saimme hyvän mylläkän sinne ja tiesimme, että se on raskasta puolustaa 20 minuuttia.

− Onneksi saimme tarvittavan maalin, mies jatkoi.

JYP on pelannut edellisessä neljässä ottelussa neljää kärkiviisikon joukkuetta vastaan ja jokaisen ottelun hurrikaanipaidat ovat voittaneet. Ottelut ovat olleet hyviä mittareita JYPille kevättä ajatellen.

− Tämä vahva jakso heijastuu myös näihin kärkikamppailuihin. Meille nämä on ihan loistavia mittareita kevättä ajatellen. Pystymme mittaamaan omaa tasoamme niissä jutuissa, missä olemme aikataulussa ja mitä asioita pitää pystyä parantamaan kevääseen. Tämä on ollut raskas, mutta hieno viikko, Friman mietti.

Frimanille ottelut turkulaisjoukkuetta vastaan ovat joka kerta erityisiä. Mies on pelannut TPS:ssa juniori-ikäisestä asti ja liigaura alkoi aikoinaan juurikin Palloseuran paidassa.

− Tottakai ihan spesiaali ottelu itselle. Siellä on oikeastaan kaikki tuttuja jätkiä valmennusta myöten. Se sytyttää joka kerta, eikä tarvitse hirveästi ruveta lataamaan itseään. Se tulee ihan itsestään näihin matseihin, mies hehkutti.

Oma kausi vaiherikas

23-vuotias Friman tuli Jyväskylään ja JYPin paitaan syksyllä. Mies on pelannut kauden aikana myös Mestiksen puolella Akatemian paidassa ja miehen kausi onkin ollut nousujohteinen. Tällä hetkellä Frimanin tehotilaston on JYPin joukkueen paras.

− Tottakai se lämmittää, mutta en sitä mieti liiemmin, sillä katseet ja tavoitteet on tuolla keväässä. Meillä on peli tällä hetkellä hyvällä mallilla, mutta tiedämme, että siellä on juttuja mitä pitää parantaa kevättä varten.  

− Oma kausi on ollut vaiheikas. Alkukaudesta olin Kerhossa, sitten tulin tänne ja Akatemiassa pääsin pelaamaan paljon. Se oli hyvä, pääsi peliin kiinni. Viime vuonna oli paljon loukkaantumisia, enkä päässyt pelin kautta mukaan kiinni tähän juttuun.

Lyhyt summaus kuvastaa sekä miestä itseään että koko joukkuetta. 

− Nousujohteista niin kuin joukkueellakin, mutta kyllä me petrataan vielä ensi ja seuraavassa kuussa, mies päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle