Forsberg ei jää kaipaamaan Suomen kohtaamista: "Olen onnellinen sveitsiläisten ystävieni puolesta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Forsberg on tuonut Ruotsin joukkueeseen aimo annoksen lisää taitoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ruotsi kesti ennakkosuosikin aseman Latviaa vastaan, vaikka ottelu ei ollutkaan helppo. Ottelun hahmoihin kuulunut Filip Forsberg kehui sekä omaa että joukkueensa tilannetta, eikä Suomen kohtaamatta jääminen jää kaivelemaan.

Nihkeän avauserän jälkeen Ruotsi onnistui avaamaan maalihanansa toisessa erässä. Keltapaidat olivat tulleet erään huomattavasti terävämmällä ilmeellä, mikä näkyi eritoten väkevyytenä maalien edustoilla.

Avausmaalista vastasi Filip Forsberg, jolle osuma oli turnauksen ensimmäinen. Nuori hyökkääjä ihastutti jo NHL:n pudotuspeleissä taiturimaisilla maaleillaan.

Yksi taiturimainen hetki nähtiin myös Venäjä-ottelussa, kun Forsberg yritti yllättää Venäjän maalivahdin yhden käden rannelaukauksella.

− Itseluottamus riittää hurjiinkin temppuihin, Forsberg naurahtaa.

− Kauteni Nashvillessä sai itseluottamuksen hyvään kuntoon. Täällä olen vain yrittänyt jatkaa siitä, mihin Pohjois-Amerikassa jäin.

Ruotsin voitto kulminoituikin juuri Nashville Predatorsin putoamisen seurauksena joukkueeseen liittyvistä vahvuuksista. Toisen maalin rakensivat Viktor Arvidsson ja Mattias Ekholm.

− Yhteinen historiamme helpottaa huomattavasti, sillä lähes aina tiedämme, missä toiset menevät, Forsberg kiittelee.

Välieräpaikka irtosi lopulta 3−2-voitolla. Aihetta vastustajan aliarviointiin ei ollut missään vaiheessa, sillä Forsbergin mukaan Latvian otteet toisessa lohkossa olivat hyvin tiedossa. Erityisesti piste Yhdysvalloilta ja Kanadalta oli omiaan riisumaan ennakkoluulot helposta pelistä.

− Tavoitteenamme oli pelata välieriin oikeuttava ottelu kovaa joukkuetta vastaan. Saimme homman hoidettua, 23-vuotias laituri tuumaa.

Pelit kovenevat edelleen

Ruotsin matka jääkiekon MM-kisoissa jatkuu lauantaina, kun päiväpelissä vastaan asettuu Yhdysvallat. Toisessa välierässä keskinäisestä paremmuudesta mittelevät Sveitsi ja Kanada.

Yhdysvallat ei ole Ruotsille kaikista tutuin vastustaja, sillä kohtaamisia 2010-luvulla on vain kolme kappaletta. Näistä Tre Kronor on voittanut kaksi. 2000-luvulla kohtaamisia on 13 kappaletta, ja näistä Yhdysvallat on onnistunut voittamaan vain kolme kappaletta.

Turnauksen suurimpana mestarisuosikkina Ruotsi lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

− Välierästä tulee aivan loistava ottelu. Meidän haluun pelata hyvä ottelu tullaan varmasti vastaamaan hyvällä ottelulla, Forsberg pyörittelee.

− Tulin joukkueeseen mukaan kesken alkulohkon, mutta syyt meidän hyvälle pelaamisellemme on helppo nähdä.

Kun puhe kääntyy Suomen putoamiseen turnauksesta, taiturin kasvoille leviää leveä virne.

Harmittaako "unelmafinaalin" kaatuminen?

− Ei harmita. Olen äärimmäisen onnellinen sveitsiläisten kavereideni, Kevin Fialan ja Roman Josin, puolesta, Forsberg lähettää terveisensä.

» Lähetä palautetta toimitukselle