Finaalisirkus siirtyy Kuopioon – ”Varmasti tulemme nälkäisempinä peliin”

LIIGA / Haastattelu
Kiihkeä mestaruustaisto jatkuu torstaina Kuopiossa.
Kuva © Jarno Hietanen

Finaalisarjan avausottelu tiistaina Hakametsässä nousi otsikoihin etenkin kuohuntaa aiheuttaneiden tuomariratkaisujen vuoksi, mutta ennen kaikkea jäällä nähtiin värikästä ja vauhdikasta kiekkoa.

Vierailija KalPa teki lopulta ansaitun ryöstön ja voitti ottelun luvuin 2-3. Taiston tauottua Tapparan kultakypärä Henrik Haapala antoi tunnustusta kuopiolaisille.

− Uusi, astetta kovempi vastustaja. He ovat pelanneet ja pelaavat todella hyvin.

Tappara onnistui ottelussa luomaan kosolti laadukkaita maalintekotilanteita myös erikoistilanteissa, mutta muun muassa maalivahti Eero Kilpeläisen erinomaisten torjuntojen ansiosta ylivoimamaali jäi tällä kertaa haaveeksi.

Haapala peräänkuuluttaa joukkueeltaan tehokkuutta tulevissa otteluissa.

− Meidän pitää parantaa, varsinkin ylivoimaa. Paikkoja oli, pitää vaan laittaa kiekkoa verkkoon, niin sitten on mukavampi tulla taas tännekin (Hakametsään), Haapala totesi tiistaina.

Runkosarjavoittaja ja hallitseva mestari Tappara ei juuri joutunut venymään välieräsarjassa HIFK:ta vastaan.

KalPa sen sijaan tahkosi JYPiä vastaan täydet seitsemän ottelua finaalipaikkansa eteen, ja joukkue näyttikin tiistaina ajoittain tamperelaisvastustajiaan valmiimmalta kiivaaseen mestaruustaistoon.

Finaalisarjan avausottelu muistuttikin tamperelaisjoukkuetta taas siitä, että mitään ei saa enää kentällä ilmaiseksi.

− Tämä oli ihan hyvä alku meille, olemme vähän jokaisessa sarjassa tarvinneet tällaista. Varmasti tulemme nälkäisempinä seuraavaan peliin, Haapala analysoi.

Pelkkä nälkäisyys ei kuitenkaan siivitä Tapparaa voittoon Kuopiossa, sillä KalPa on esiintynyt vakuuttavasti leveässä kaukalossaan.

Ero kaukaloiden koossa ei ole yhtä merkittävä kuin KalPan ja JYPin välisessä välieräsarjassa, mutta eroa silti on ja lähtökohtaisesti se tarkoittaa etua liukasliikkeisille kuopiolaisille.

Uusi ottelu on kuitenkin aina uusi mahdollisuus ja sen tietää myös pörssivoittaja Haapala, jolla on yksinkertainen resepti "Niiralan montun" valloittamiseen.

− Pitää luistella paremmin ja voittaa kaksinkamppailuita.

Luisteluvoima onkin yksi merkittävimmistä osa-alueista Tapparan ja KalPan välisessä ottelusarjassa.

Toistaakseen KalPan tiistaisen tempun eli tehdäkseen ryöstön vieraskaukalossa, Tapparan on kyettävä kuromaan kiinni eroa liikkeessä suhteessa kuopiolaisiin.

On mielenkiintoista nähdä, miten hyvin tamperelaiset saavat jalkansa liikkeelle, kun etäisyys toiselle pelipaikkakunnalle ja sitä kautta myös matkustus lisääntyvät verrattuna aikaisempiin sarjoihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle