Finaalihuuman kokenut Mutanen: "Autan joukkuetta keinolla millä hyvänsä"

LIIGA / Haastattelu
Mutanen käänsi jo katseen johti finaaleja.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPan Sami Mutanen iloitsi finaalipaikasta, mutta käänsi jo katseensa kohti Tappara-sarjaa oman joukkueen tekemiseen luottaen.

KalPa vei välieräsarjan ratkaisseen seitsemännen pelin, ja samalla paikan finaaliin Tapparaa vastaan. Joukkueen energialaituri Sami Mutanen oli ratkaisevan välierän jälkeen luonnollisesti tyytyväinen tähän astisesta menestyksestä.

− Finaalipaikka tuntuu uskomattoman hyvältä. JYP pisti tiukasti kampoihin, mutta ansaitsimme finaalipaikan, Mutanen kommentoi tuoreeltaan.

− Nyt nautitaan hetki, ja aletaan sitten valmistautua finaalisarjaan.

KalPan ja JYPin seitsemäs kohtaaminen alkoi KalPa-merkkisenä. Myös Mutanen tiedosti kotijoukkueen terävän aloituksen.

− Ensimmäinen erä oli tosi hyvä. Päästiin heti alussa hyvin pelin päälle.

Myös ottelun myöhemmissä vaiheissa KalPalla oli ottelu kontrollissaan, vaikka se joutuikin päätöserässä puolustamaan johtoaan.

− Pelimme jatkui kypsänä loppuun asti. Puolustettiin hienosti, vaikka JYP painoi lopussa päälle, Mutanen analysoi.

KalPan ja JYPin välieräsarjassa otteluiden alut korostuivat muutoinkin,sillä käytännössä ottelusarjan jokaisessa ottelussa pelin alkua hallinnut oli niskan päällä myös lopputuloksissa.

− Useinhan tilanne ei suinkaan niin ole, mutta tässä sarjassa alun merkitys todellakin korostui, Mutanen mietiskeli.

Finaalipaikka kirvoitti Mutasen myös kehumaan poliittisesti tulevaa vastustajaansa.

− Tappara on ollut Liigan kestomenestyjä jo monta vuotta. He ovat jauhaneet omaa systeemiään tehokkaasti, Mutanen mietiskeli tulevaa tamperelaisvastustajaansa.

Toisaalta KalPa-leirissä ollaan luottavaisia omaan menestykseen:

− Meillä on ollut kovia pelejä Tapparan kanssa. Keksitään varmasti heidän peliin sopivat keinot, Mutanen viritti jo taistelumieltä.

Isolle osaa KalPan joukkuetta nykytilanne, paikka finaaleissa, on toistaiseksi tutkimatonta maastoa. Toisin on kuitenkin Mutasen laita, sillä hän oli voittamassa Suomen mestaruutta Porin Ässien kanssa keväällä 2013. Mutanen tiedostaa roolinsa ja on valmis tarvittaessa auttamaan kokemuksellaan.

− Pyrin tarvittaessa auttamaan myös henkisesti, mutta ei meidän sinällään tarvitse muuttaa mitään. Säilytetään vain oma systeemi ja raikkaus, niin hyvä tulee.

Henkilökohtaisesti Mutasella on takanaan pari vaihtelevan rikkonaista kautta, ja tällä kaudella oma maalisaldo näyttää vielä nollaa. Eräs joukkueen tärkeimmistä alivoimapelaajista ei ota maalittomuudesta paineita.

− Tämä on joukkuepelaamista. Toki on kiva, jos maaleja tulee, mutta autan joukuetta keinolla millä hyvänsä, Mutanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle