Filppula lähtee innoissaan Pariisiin − "Kyllä MM-kisat kiinnostavat"

NHL / Haastattelu
Filppulan Flyers ei selviytynyt pudotuspeleihin.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers ja Carolina Hurricanes saivat kautensa päätökseen sunnuntai-iltana Philadelphiassa. Merkityksetön ottelu päättyi Carolinan 4−3-voittoon. Muutaman Flyers-pelaajan kausi jatkuu kevään MM-kisoissa.

Molemmat päävalmentajat antoivat sunnuntai-illan kamppailussa runsaasti peliaikaa nuorille pelaajilleen ja kaukalossa nähtiin myös yksi NHL-debytantti, Flyers-puolustaja Robert Hägg.

Ottelun avausmaalista vastasi Carolinan Brock McGinn vajaan viiden peliminuutin jälkeen. Flyers hallitsi toisen erän alkua, ja kotijoukkueen painostus palkittiin erän puolivälissä. Dale Weisen kauden seitsemäs maali toi Flyersin tasoihin. 

McGinn ja Weise osuivat molemmat toistamiseen kolmannessa erässä ja Wayne Simmondsin vei Flyersin 3−2-johtoon komean yksilösuorituksen päätteeksi. Sebastian Ahon ylivoimamaali toi Carolinan tasoihin, ja ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. 

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua ja joukkueet pitkittivät kauttaan muutaman voittolaukauskierroksen verran. Lopulta ratkaisevan maalin ampui Carolinan McGinn. 

MM-kisat Filppulalle harvinaista herkkua

Kesken kautta Tampasta Philadelphiaan kaupattu Valtteri Filppula oli ottelun jälkeen pirteällä päällä ja miehen mukaan joukkue on kääntänyt jo katseensa kohti seuraavaa kautta.

Filppula ei ollut tyytyväinen omaan peliinsä keväällä ja ymmärtää, että häneltä odotetaan ensi kaudella isompaa panosta.

− Mielelläni pelaisin täällä mahdollisimman pitkään, mutta tällä kertaa kävi näin. Pääsin joukkueeseen hyvin sisään, ja rooli oli sopiva. Pelattiin lopussa paremmin, mutta tappioita tuli yksinkertaisesti vaan liikaa. 

Filppula ei ehdi kauaa juhlia runkosarjan päätöstä. Suomen MM-leiriryhmä on jo koolla ja harjoitusottelut ovat hyvässä vauhdissa. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Filppula matkustaa Suomeen ensi viikon alkupuolella.

Filppulalle MM-kisat ovat olleet harvinaista herkkua. Vantaalainen on pukenut Leijona-paidan päälleen kerran MM-kisoissa, tämä tapahtui kevään 2012 kotikisoissa. Turnaus päättyi Suomen kannalta pettymykseen, tuloksena oli neljäs sija. Filppulan on omien sanojensa mukaan terve ja MM-kisat kiinnostavat.

− Kyllä MM-kisat kiinnostavat. Muutama viikko sitten olin Suomeen yhteydessä ja käytiin alustavasti keskusteluja. Omalle kohdalleni ei ole osunut monia MM-kisoja, joten ihan innoissani lähden joukkueen mukaan. 

Bellemaren uran paras kausi huipentuu kotikisoihin

Pierre-Edouard Bellemare oli kaksi vuotta sitten tekemässä historiaa Ranskan maajoukkuepaidassa. Ranska kaatoi Bellemaren johdolla Kanadan alkusarjassa lukemin 3-2. Voitto oli Ranskan jääkiekkohistorian toinen Kanadaa vastaan.

Bellemare ja kumppanit toivovat, että Ranskan joukkue yltää samanlaisiin urotekoihin kotiyleisönsä edessä.

Bellemarelle kevään MM-kisat on ovat nimensä mukaisesti kotikisat. Mies kasvoi Le-Blanc-Mesnilin lähiössä, vajaan 20 kilometrin päässä Pariisin keskustasta.

− Maajoukkueessa pelaaminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Jos olen terve, olen aina joukkueen käytettävissä. Nämä ovat ensimmäiset kotikisamme, joten tunnelma on sen mukainen. Vietin nuoruuteni Pariisissa, joten tunnen kaupungin erittäin hyvin. Toivottavasti kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja turnauksemme sujuu hyvin. 

Bellemare on ollut vakiokasvo Ranskan maajoukkueessa, mutta edellinen "maajoukkue-esiintyminen" tuli Euroopan joukkueen kanssa viime syksyn World Cupissa.

Ranskalainen nautti pelaamisesta muiden eurooppalaisten kanssa mutta muistuttaa, että pelaaminen oman maan maajoukkueessa on ainutlaatuista.

− World Cup oli hieno kokemus. Pääsin pelaamaan parhaiden eurooppalaispelaajien kanssa maailman parhaita vastaan. Se oli minulle kaikkien aikojen jääkiekkokoulu. Nämä MM-kisat ovat jotain erityistä, odotan innolla koko turnausta. MM-kisat ovat tärkeä asia koko lajille Ranskassa. 

Bellemare pelasi tällä kaudella kaikki Flyersin 82 runkosarjaottelua ja mies on joukkueensa ehdokas Bill Masterton Trophyn voittajaksi. Kyseinen titteli jaetaan pelaajalle, joka osoittaa omalla pelaamisellaan sinnikkyyttä ja omistautumista lajille. 

Tämän lisäksi Bellamaren paitaan ommeltiin maaliskuussa varakapteenin "A", ja käteen lyötiin jatkosopimus. Ranskalainen nauttii roolistaan Philadelphiassa mutta muistuttaa, että joukkueen on parannettava peliään huomattavasti ensi kaudella. 

− Tämä oli luultavasti paras kauteni tähän mennessä, olen ylpeä kaikista palkinnoista ja nimityksistä. Minun pitää parantaa pelaamistani hyökkäyspäässä, mutta autoin joukkuetta hyvin muilla osa-alueilla. Terveenä säilyminen oli myös tärkeä asia, koko runkosarjan pelaaminen on jo pieni ihme tällä iällä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle