Faneille rakkautta Mark Hurtubiselta

LIIGA / Haastattelu
Mark Hurtubise tuli Ilvekseen tekemään maaleja.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Mark Hurtubise on kaukana kotoa, mutta jo seitsemättä kauttaan Europpassa kiekkoilevalla montrealilaisella ei ole tarvetta palata Kanadaan.

- Ei, en missään nimessä halua palata lähiaikoina! Olen erittäin tyytyväinen siihen, missä olen tänään, Hurtubise huudahtaa.

Mikä täällä sitten on niin hienoa? Vastaus on selvä: katsomokulttuuri.

- Rakastan eurooppalaista kiekkoa. Erityisesti fanit ovat loistavia, sillä he todella ottavat joukkueen sydämeensä. Fanien ja joukkueen välinen yhteys on upeaa. On hienoa, kun he laulavat ja tanssivat läpi pelin. Meillä ei ole sellaista kotona, Hurtubise selvittää.

Liiga kerrallaan ylemmäs

Kiekkokiertolainen on tehnyt nousujohteisen uran Euroopassa. Nyt 30-vuotiaan Hurtubisen kierros alkoi syksyllä 2008 Skotlannista, kun hän pelasi vuoden EIHL-liigan Edinburgh Capitalsissa.

- Halusin kokeilla eurooppalaista kiekkoa ja onneksi uskalsin lähteä. Se oli oikea päätös.

Kauden jälkeen Hurtubise totesi taitonsa liian hyviksi brittiliigaan, kun 54 ottelussa syntyi peräti 89 pistettä, mikä toi koko liigan pistepörssin voiton. Oli aika jatkaa matkaa.

Seuraava kohde oli länsinaapurimme Ruotsi, jossa Hurtubise aloitti kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Jälleen yksi kausi ja yksi pistepörssin voitto, ja oli jälleen aika nousta seuraavalle tasolle.

Olen tyytyväinen siihen, missä olen tänään.

Kolmen Allsvenskan-kauden jälkeen Hurtubise pelasi viime kauden SHL:ssä flopanneensa AIK:ssa ja oli siellä yksi joukkueen harvoja valopilkkuja. Hurtubise ei kuitenkaan epäröinyt hetkekäkään, kun uudesta maasta aukesi pelipaikka.

- Tämä oli ensimmäinen tarjoukseni, ja heti kun kuulin siitä olin iloinen. Oli mahtavaa allekirjoittaa sopimus ja tulla tänne. Suomi on aina kiinnostanut minua.

Ruotsalaisen kiekon asiantuntijana Hurtubise osaa ottaa kantaa naapurisarjojen eroihin - ja vastaus imartelee suomalaisia.

- Täällä on pienempi jää ja pelaajat ovat aggressivisempia. Kiekon kanssa on vähemmän aikaa ja tilaa. Tämä on enemmän pohjoisamerikkalainen pelityyli, joten kotimantereeni tyyliin oli helppo tottua Ruotsin-vuosien jälkeen.

Ilveksen pistenikkari?

Hurtubisen kolmessa ensimmäisessä Liiga-ottelussa tehoja on syntynyt, mutta puolustusvelvoitteet eivät aina suju. Kanadalainen kuitenkin luottaa itseensä ja siihen, että kehitystä tapahtuu.

- Tiedän roolini: olen täällä luomassa tilanteita hyökkäyspäähän. Omassa päässäkin on kuitenkin oltava luotettava, ja minulle olisi tärkeää olla puolustuksessakin hyödyllinen. Tähän mennessä on mennyt mielestäni ihan kelvollisesti, ja oikeastaan koko ketjumme on ollut hyvä näissä ensimmäisissä peleissä.

Tiistaina Ilves nappasi hallitsevan mestarijoukkueen Kärppien päänahan, ja ottelun avausmaalin iski Hurtubise. Mies osasi arvostaa ensimmäistä maaliaan Hakametsässä.

- Hienoa saada ensimmäinen maali kotona. Ketjumme pelasi muutenkin hyvin, luistelimme tehokkaasti ja puolustuspäähänkin homma toimi.

Tampere ja Ilves ovat ottaneet Huburtisen loistavasti vastaan, ja kalsean syyskuinen sääkään ei ole järkyttänyt kanadalaista.

- Kaupunki on hieno, ja joukkuekaverit ovat mahtavia. Viihdyn loistavasti - ainakin nyt kun on parempi sää!

» Lähetä palautetta toimitukselle