Fagerudd tuimana: "Täyttä p*****han se oli!"

LIIGA / Haastattelu
Fagerudd teki melkein ylivoimamaalin.
Tiistai-illan ainoa ottelu oli varsin rikkonainen. Ilveksen kiekollisesti pätevä puolustaja Marcus Fagerudd ruoti illan antia tiukoin sanakääntein.

Liigan palattua maaottelutauolta iskivät Tampereella yhteen kotijoukkue Ilves sekä vierailija Pelicans Lahdesta. Jäähyjen ja hämmentävien tilanteiden sävyttämän ottelun voitti lopulta Ilves voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 4-3.

Joukkueensa toisen osuman laukonut Marcus Fagerudd otti saadut pisteet mielellään vastaan, mutta myös isoja parannuskohteita mies omiensa otteista tunnisti.

− Tärkeä voitto meille. Olisi pitänyt ottaa kolme pistettä. Ei voi mitään, harmitteli Fagerudd.

Ilvekselle tarjottiin ottelussa peräti seitsemän kertaa mahdollisuutta lisäosumiin ylivoimalla, mutta tupsukorvat eivät onnistuneet kertaakaan.

− Täyttä paskaahan se oli. Ylivoima ei vaan saa olla tuon näköistä, sadatteli Fagerudd.

Fagerudd pääsi ylivoimamaalia lähimmäksi, mutta Pelicansin Dane Byersin kaksiminuuttinen oli ehtinyt päättyä muutama sekunti ennen maalilaulun kajahdusta.

− Oma maalinikin oli lopulta viidellä viittä vastaan tehty, joten ei saatu siitäkään merkintää.

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola analysoi kovin sanoin omiensa ylivoimasuoritusta ottelun jälkeen. Samaa mieltä oli myös Fagerudd.

− Puolissa ylivoimistamme emme päässeet edes alueelle. Teimme siitä liian vaikeaa, harmitteli Fagerudd.

SHL:stä täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Fagerudd näki myös selvän parannuskeinon yskähdelleeseen pakkopeliin.

− Vähän taidettiin jännittää kiekkoa. Vastustaja tuli kovaa päälle alivoimalla, joten minusta olisi pitänyt hakea enemmän päätykiekkojen kautta ratkaisuja, ruoti Fagerudd surkeaa ylivoimaa.

Ilves kulutti myös omalta osaltaan jäähypenkkiä varsin tiuhaan. Tamperelaiset olivat selvitä säikähdyksellä, mutta Saku Salmelan lopussa ottama jäähy kostautui dramaattisella tavalla, kun vieraiden Ryan Potulny pääsi tasoittamaan lukemat 3-3:een vain 33 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.

− Tiesimme, että Pelicansin saatua paljon jäähyjä tulisimme myös itse kärsimään myöhemmin.

− Kolmannen erän lopussa tuli jäähy, ja jouduimme siitä sitten jatkoajalle. Alivoimamme toimi onneksi hyvin siinä.

Kuluneen maaottelutauon Fagerudd ja Ilves käyttivät jääkiekkopiireistä tuttuihin ohjeisiin nojaten.

− Käytimme tauon pääosin huilaamiseen. Yritimme saada ajatukset pois jääkiekosta.

− Sen huomasi, että tauko oli välissä, kun peli ei oikein ollut uomissaan. Tilanne ei saisi mennä tähän, kun vain viikko on matseissa taukoa, harmitteli Fagerudd.

Tuleviin Liiga-kamppailuihin Fagerudd suuntaa positiivisella mielellä. Ylivoimaa on mahdollista petrata seuraavan kerran torstaina, kun Ilves vierailee Vaasassa Sportin kotiluolassa.