Fagerudd jakoi kiitosta ja sapiskaa − "Ei riitä, että siellä ollaan vaan"

LIIGA / Haastattelu
Fagerudd ei ollut Ilveksen kenttäpelaajien tekemiseen tyytyväinen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves hävisi Lukolle torstai-illan kamppailussa niukasti 1-0. Ilveksen puolustuksessa luutinut Marcus Fagerudd kertoi ajatuksiaan menneestä, nykyisestä ja tulevasta.

Marcus Fagerudd ja Ilves palasivat karuun todellisuuteen, kun Lukko kävi hakemassa Tampereelta kolme pistettä maalein 1-0. Ottelu sisälsi paljon tunteita kuohuttaneita hetkiä.

Puolustaja Fagerudd oli kylmän analyyttinen sen faktan kanssa, että Ilves viimeisteli torstain kamppailussa nolla maalia Jakub Stepanekin selän taakse.

− Ei riitä, ettei tee yhtään maalia. Jos tekee nolla maalia, on mahdoton voittaa pelejä, pauhasi Fagerudd.

Omaa pelaamistaan Fagerudd ruoti myös tiukoin sanakääntein, vaikkakin mies huomasi myös positiivisia sävyjä tekemisessään. Kuten jokaisessa työssä, jääkiekkoilijanakin työnteko on se, minkä mukaan työpanos mitataan.

− Pelaaminen on mennyt eteenpäin, mutta paikoista täytyisi laittaa kiekkoja maaliin. Ei riitä, että siellä ollaan vaan.

Lukko-ottelussa yleisö kohisi tuomaritoiminnan seurauksena tämän tästä ja tilanteiden jälkeen syntyi nokkapokkia maalien edustoilla. Fagerudd viihtyi illan kamppailun tiimellyksessä.

− Onhan se hienoa, että tulee taklauksia ja vähän aloituksen jälkeen hierotaan hanskaa naamaan.

Illan päätuomarikaksikko ei monen mielestä onnistunut työssään Ilveksen ja Lukon välisessä ottelussa, mutta tupsukorvien numero 77 ei kuitenkaan lähtenyt osoittelemaan raitapaitoja.

− Ei tuomareita kannata tällaisissa tilanteissa syyttää. Olisi pitänyt olla jalalla vahvempi, niin olisimme saaneet ylivoimiakin, tiesi Fagerudd.

Toivonen kantaa − toivottavasti myös ulkojäät

Hannu Toivonen on pelannut muutaman viime ottelun uskomattomalla tasolla, eikä tamperelaisjoukkueen verkkoon ole tehty muutamaa maalia enempää. Fagerudd kehuikin kokenutta Toivosta vuolaasti.

− Varsinkin meidän päässä Toivonen on ollut mahtava nyt kaksi ottelua. Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa tänään, mutta meidän muidenkin tarvitsisi tehdä jotain, että voittaisimme pelejä. 

Ilves jatkaa urakkaansa vierasottelulla Kärppiä vastaan. Myös tulevat viikot siintävät jo Fageruddin mielessä.

− Oulun kautta lähdemme kovaan ensi viikkoon. Sen jälkeen tulevatkin ulkojääpelit, jotka ovat varmasti loistavia tapahtumia.

Pietarsaaresta kotoisin oleva Fagerudd muisteli uransa alkuaikoja, kun puhe kääntyi ulkojäillä pelaamiseen. Veri vetää raikkaaseen ulkoilmaan.

− Urani itse asiassa alkoi ulkojäiltä, joten on hienoa päästä jälleen sellaisella pelaamaan tosissaan. En ole muutamaan vuoteen ulkojäillä käynytkään, tuumi Fagerudd haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle