Etelä-Korean maalivahti Dalton pelaa vääränkätisellä mailalla

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Matt Daltonin mailassa kämmenpuoli on häntä itseään kohti.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Vääränkätinen maila ei ole ihan jokapäiväinen näky kilpatason jääkiekossa. Etelä-Korean maalivahdilla Matt Daltonilla sellainen kuitenkin on.

Etelä-Korean maalivahdin Matt Daltonin erikoisuus liittyy hänen mailaansa. Dalton nimittäin pelaa vääränkätisellä mailalla. Hänen räpyläkäsi on vasen, mutta maila, jota hän käyttää, on tarkoitettu maalivahdeille, joilla räyläkäsi on oikea.

Rystypuoli on siis kentälle päin ja kämmenpuoli Daltonia kohti.

Kysessä ei ole Daltonille mikään tempaus vaan pinttynyt tapa.

– Olen tehnyt niin pitkään. Aloitin pelaamaan maalissa vasta vähän myöhemmällä iällä, ja lauoin aina oikealta puolelta. Kesäisin pelasin baseballia, jossa pidin räpylää vasemmassa kädessä. Vanhempana yritin vaihtaa mutta en pystynyt. Olen vain opetellut pelaamaan noin, Dalton kertoo.

Etelä-Korea pelasi ensimmäisen ottelunsa olympiaturnauksessa torstaina. Ottelu Tšekkiä vastaan oli äärimmäisen tasainen, mutta lopulta tappio tuli 2–1-lukemin.

Vääränkätisen mailan lisäksi Dalton herätti huomiota paraatitorjunnoillaan avausottelussa. Hän torjui peräti 38 laukausta.

– Olemme olleet täällä viisi päivää ja odottaneet peliä. En ole nukkunut kunnolla kahteen yöhön, kun olen miettinyt peliä. Oli tärkeää saada tämä alta pois, Dalton sanoo

– Pelasimme hyvin ja laitoimme kampoihin. Meillä oli hetkemme ja paikkamme, hän jatkaa.

Kotiyleisö, jolle jääkiekko on vielä varsin uusi ja eksoottinen laji, otti Etelä-Korean joukkueen lämmöllä vastaan. Meteli Gangneungin areenalla oli Etelä-Korean avausottelussa korvia huumaava.

– Se oli aika siistiä ja tunteellista. Oli hieno tunnelma, Dalton hehkuttaa.

Etelä-Korea kohtaa seuraavaksi lauantaina Sveitsin. Sunnuntaina onkin Daltonille luvassa erityinen ottelu, kun vastassa on Kanada. Daltonilla on Etelä-Korean lisäksi Kanadan kansalaisuus, ja hän on syntynyt Kanadassa.

– Yritän olla ajattelematta sitä. Se on joukkue, jota olen kannustanut koko ikäni, Dalton sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle