Espoossa pysynyt Westermarck: "Tämä oli paras vaihtoehto"

MESTIS / Haastattelu
Westermarck nähdään espoolaisessa joukkueessa tälläkin kaudella.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoo Unitedin aloittaessa kauttaan, joukkueessa on mukana kolme sellaista pelaajaa, jotka olivat mukana Bluesin viimeisessä liigaottelussa Jyväskylässä viime keväänä.

Kolmikon muodostavat hyökkääjät Olli Iisakka ja Janne Puhakka sekä puolustaja Victor Westermarck. Viime kaudella Bluesissa Liigaa pelanneista pelaajista mukana on myös neljä muuta, jotka olivat joko jättäneet seuran tai sivussa kokoonpanossa muista syistä.

Westermarckilla on pelaajistosta yksi parhaimmista perspektiiveistä siihen, mitä joukkueessa on tapahtunut. Hän on ollut mukana liigamiehistössä jo pari kautta, joskin varsin pienessä roolissa. Nyt puolustaja lähtee innolla uuteen kauteen.

− Kiva olla rakentamassa uutta tänne Espooseen.

Monien muiden tapaan Westermarck uskoo vahvasti, että tuleva kausi sujuu Espoo Unitedin osalta kärkikahinoissa.

− Hyvä joukkue on kasassa. Tuollainen esitys, mitä Amuria vastaan pelattiin vain kolmen päivän yhteistreenien jälkeen antaa uskoa.

− Joukkueen kanssa ei ole tavoitteista puhuttu, mutta kyllä itse olen sitä mieltä, että mestaruutta lähdetään hakemaan.

Tutuista pelaajista hyvä yhteishenki?

Westermarckilla on joukkueessa paljon tuttuja pelaajia. Ei ainoastaan puolustajan Liiga-ajoilta, vaan myös juniorivuosilta.

− Suurin osa pelaajista on sellaisia, joiden kanssa ainakin jossain vaiheessa on pelannut samassa joukkueessa.

Sen Westermarck kokee joukkueen yhteishengen kannalta hyväksi.

− Koppi on täynnä hyviä äijiä ja treeneissä mennään lujaa. Kiva on tulla hallille joka päivä.

Kaikkiaan talousvaikeuksien ja pelaajien joukkopaon sävyttämä Bluesin viime kausi sekä sitä seurannut taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssi oli Westermarckille kova pala.

− Olihan se harmillinen tilanne. Blues on ollut koko oman nuoruuden se joukkue, jossa olen pelannut ja jota olen seurannut.

− Ikävä nähdä, että siinä kävi niin kuin kävi. Nyt se on kuitenkin unohdettu, ja ollaan mukana rakentamassa tästä hyvää juttua.

Westermarck näkee peliuransa jatkumisen Mestiksessä ja Espoo Unitedissa hyvänä asiana. Hän osaa nähdä myös sarjan arvon itselleen sopivaksi.

− Tämä oli paras vaihtoehto tähän saumaan. Sain jäädä Espooseen ja se on hieno juttu.

− Totta kai olen päässyt pelaamaan Liigaa pari kautta, mutta Mestis on myös hyvä sarja. Tässä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Sport julkaisi neljä uutta jatkosopimusta
LIIGA | 24.3.2021 17:51