TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Espoolaiskapteenin epävakainen alkukausi

LIIGA / Haastattelu
Sarjataulukon kuudennelta sijalta tauolle lähtenyt Espoo Blues on esittänyt alkukaudesta ailahtelevia otteita. Maalinteko on välillä osoittautunut joukkueelle lähes mahdottomaksi tehtäväksi, vaikka siihen kykeneviä pelaajia espoolaismiehistöstäkin pitäisi löytyä. Hyvin toiminut puolustus ja loistava maalivahtipeli kuitenkin takasivat sen, että Blues lähti tauolle suhteellisen hyvistä asemista.

Vuoristoratamaisen syksyn läpi käyneiden espoolaisten kapteeni Toni Kähkönen kuului itsekin alkukaudesta joukkueensa lukuisiin tuhlaajapoikiin. Ennen maajoukkuetaukoa hyökkääjä sai kuitenkin jälleen homman juonesta kiinni ja onnistumisten kautta parannettua peliään.

– Henkilökohtaisesti oli vähän vaikea syksy, aika aaltoileva. Välillä meni ihan hyvin ja välillä huonosti. Mutta nyt on menty parempaan päin. Oma peli on parantunut koko ajan, niin kuin parani joukkueenkin peli. Oli ihan hyvä, että me noustiin oikealle tasolle pisteiden valossa ja parannettiin myös joukkueena peliä. Paljon on vielä matkaa, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa, Kähkönen arvioi kulunutta syksyä.

– Tällä hetkellä on hyvät fiilikset, tauko tekee ihan hyvää. Hyvä, että tulee juuri tähän väliin - saa vähän henkisesti levättyä, fyysisesti tässä nyt ei niin levätäkään, mies pohtii.


Kähkösen rinnuksessa komeilee kapteenin C-tunnus.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Valmentajat vieraissa

Tauko-ohjelma onkin espoolaisjoukkueella sen puoleen hieman kummallinen, että sekä joukkueen päävalmentaja että kakkoskäskyttäjä ovat eri maajoukkueiden mukana. Hunningolle valmennus ei kuitenkaan joudu, vaikka tärkeä osa siitä onkin muissa hommissa.

Lauri MarjamäkiPetri Matikainen A-maajoukkueessa, ja yksi huoltajakin on vielä A-maajoukkueen mukana. Santeri Heiskanen on itse asiassa tällä hetkellä vähän niin kuin pelaajavalmentaja, Marko Toreniuksen kanssa hoitavat treenejä. Onhan siellä vielä luisteluvalmentajana Puolakan Esa, että ei se mitenkään meidän treenaamiseen vaikuta tämä tilanne – niin kuin valmentajat itsekin sanoivat, niin ehkä se on ihan hyvä välillä olla näkemättäkin, mies naurahtaa.

”Entistä espoolaisempi Blues” tarkoittaa myös espoolaista kapteenistoa. Tällä kaudella varakapteeneina toimivat Ville Lajunen ja Tomi Sallinen, ja itse kapteenina Kähkönen. Rinnukseen ommeltu C-kirjain on luonnollisesti Kähköselle kunnia.

– On se sellainen kunnia-asia kantaa sitä kapteenin tunnusta. Ei se mun tekemisiin tai tyyliin vaikuta mitenkään; ihan samanlainen olen, olisinko kapteeni vai en. Mutta onhan se etuoikeus ja kunnia, hyökkääjä tuumii.

Kipparoimaansa joukkuetta Kähkönen kuvailee niin kuin tämän kauden Bluesia on moni muukin kuvaillut – avainsana on yleensä ollut taisteleva, kun espoolaisjoukkueen ominaisuuksista tulee puhe.

– Taisteleva joukkue, loppuun asti taisteleva – aina yritetään loppuun saakka. Aina ei mene hyvin, mutta silti me yritetään ja uskotaan siihen meidän juttuun, hyökkääjä tiivistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle