ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Esittelyssä Bluesin nuoret pelaajat: Veeti Vainio

LIIGA / Haastattelu
Veeti Vainio on espoolaisten kirkkaimpia nuoria lupauksia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Veeti Vainiota on kuvailtu todella lahjakkaaksi nuoreksi puolustajalupaukseksi, jolla on paljon potentiaalia päästä pitkälle urallaan.

Veeti Vainio on 18-vuotias espoolainen tulevaisuuden puolustajalupaus, jonka kasvattajaseura on Grankulla IFK. Viime helmikuussa Vainio ja Espoo Blues solmivat 2+1 vuoden mittaisen sopimuksen, joista viimeinen vuosi on seuran sekä pelaajan optiolla.

Minkä ikäisenä aloitit jääkiekon ja missä seurassa?

− Oisinkohan mä ollut viiden vanha, kun aloitin jääkiekon pelaamisen Espoon Kiekkoseurassa.

– Jaa-a, en itseasiassa tiedä, meillä on mummola tuolla Keski-Suomessa. Kävin aina siellä todella paljon järven jäällä luistelemassa, se oli aina niin siistiä ja mä olen aina tykännyt pelata kaikenlaisia pallopelejä. Pelasin myös todella pitkään jalkapalloa, mutta se loppui, kun aika ei enää riittänyt molempiin. Kesäisin käyn pelaamassa golfia.

Suurimmaksi idolikseen Vainio kertoo NHL:ssä pelaavan ruotsalaisen tähtipuolustajan Erik Karlssonin.

Mitkä ovat kolme luonteenpiirrettä, jotka auttavat sinua jääkiekon peluussa?

– Varmaan suuri voitonhalu, iloisuus ja yritän olla aina mahdollisimman positiivinen, jotta nauttisin pelaamisesta.

Parhaimmaksi muistoksi junioriajoilta Vainio kertoo A-nuorten suomenmestaruuden pari vuotta sitten. Hän on voittanut myös C-nuorissa suomenmestaruuden ja SM-hopeaa. Vainion viimeinen kausi A-nuorissa päättyi pronssimitaleihin, jolloin hän voitti sarjan puolustajien piste-, maali-, ja syöttöpörssin sekä toimi espoolaisten varakapteenina.

NHL-varauksesta Bluesin pelaavaan liigakokoonpanoon

Mikä merkitys Espoolla ja Bluesilla on sinulle?

– Todella iso merkitys, onhan Bluesissa tullut pelattua C-nuorista alkaen kaikki läpi. Täällä on aina ollut todella hyvä olla ja pelata, hyvä joukkue sekä todella hyviä valmentajia. Olen todella hyvin viihtynyt täällä ja toivottavasti saan olla täällä mahdollisimman pitkään.

Sinut varattiin viime kesänä NHL:ään, mikä merkitys sillä oli sinulle?

– Joo, varattiin tuonne Columbukseen, oli se todella hienoa. Se oli minulle yksi tavoite. Auttaa sitten tulevaisuutta varten.

– Olin myös siellä kesällä leirillä, näki hyvin, että miten ammattilaiset siellä pelaa ja tekee arjessa. Olisihan se siistiä, että pääsisi joku päivä sinne pelaamaan, mutta sen eteen tehdään todella paljon töitä. Siellä pelaaminen joskus on mulla tavoitteena.

Jos saisit valita joltakin joukkuetoveriltasi yhden ominaisuuden, mikä se olisi?

– Ottaisin varmaan Kangasniemen Iikalta sellaisen pelinäkemyksen, ja sen, miten Iikka pystyy kääntymään ja pelaamaan ahtaassakin tilassa sekä pelitaidon.

Entä millainen valmennettava Veeti Vainio on?

– Veeti on aika rauhallinen näin siviilissä, mutta kentällä vähän ailahteleva, Bluesin valmentaja Tero Lehterä kuvailee nuorta puolustajaa.

– Haastava hän välillä on, mutta haluaa kyllä oppia. Sanotaan näin, että haastavin valmennettava, Lehterä naurahtaa.

Kuvaile itseäsi pelaajana mitkä ovat sinun vahvuutesi ja missä haluaisit vielä kehittyä?

– Kyllä mun vahvuuksia on kiekon kanssa pelaaminen, syöttäminen, luistelu. Ehkä kehitettävää on vielä puolustuspelaamisessa, se on parantunut paljon, mutta on siinä vielä paljon kehitettävää. Varsinkin siinä miten pystyy merkkaamaan oman miehen. Nää kaikki pelit, mitä pääsen täällä pelaaman, auttavat mua kehittymään, Vainio toteaa.

Vainio toivoo, että pääsisi loppu kaudella mahdollisimman paljon pelaamaan liigaa sekä auttaa joukkuettaan voittamaan pelejä. Hän toivoo pystyvänsä pelaamaan kiekollisesti hyvää peliä sekä  saavansa itsevarmuutta jokapäiväiseen tekemiseen, hyvin syöttämiseen ja tiivisti pelaamiseen.

– Se on sellainen asia, että siinä on vastuussa kaksi osapuolta: toinen on Luoja, jos sellainen on edes olemassa, ja toinen on Veeti itse. Veeti itse määrittelee tekemisellään, että minkälainen tulevaisuus hänellä on, se voi olla kaikkea maan ja taivaan väliltä, valmentaja Lehterä kertoo.

Entä missä Vainio itse näkee itsensä pelaajana esimerkiksi viiden vuoden päästä?

– Tavoitteena olisi, että olisin silloin jo Pohjois-Amerikan puolella jossain sarjassa, niin korkealla kuin rahkeet riittävät.

Suurimmaksi unelmaksi Vainio kertoo Stanley Cupin voittamisen.

 Tässä juttusarjassa esitellään nuoria pelaajia, jotka pelaavat tällä kaudella Espoo Bluesissa.

ensimmäinen osa: http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/esittelyss%C3%A4-bluesin-nuoret-pel...
toinen osa: http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/esittelyss%C3%A4-bluesin-nuoret-pel...
kolmas osa: http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/esittelyss%C3%A4-bluesin-nuoret-pel...
neljäs osa: http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/esittelyss%C3%A4-bluesin-nuoret-pel...

 

» Lähetä palautetta toimitukselle