TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Esittelyssä Bluesin nuoret pelaajat: Micke Saari

LIIGA / Haastattelu
Micke Saari on pelannut viisi liigaottelua ennen loukkaantumistaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Micke Saari on kuluvalla kaudella yksi Bluesissa pelaavista omista kasvateista. Hän pelasi A-junioreissa loistavan kauden, joka poiki tälle kaudelle liigasopimuksen espoolaisseuran kanssa.

Micke Saari on 21-vuotias nuori hyökkääjälupaus, jonka kasvattiseura on Jäähonka. Hän edustaa tällä kaudella Espoo Bluesia, mutta loukkaantui jo alkukaudesta Saksassa harjoituksissa.

− Aloitin jääkiekon peluun varmaan neljän tai viiden vanhana, koska vanhemmat laittoivat minut Jäähongan kiekkokouluun. Olin minä myös nähnyt pari SM-liigapeliä. Pelasin 13-vuotiaaksi asti myös jalkapalloa, mutta jääkiekko vei lopulta voiton, Saari naurahtaa.

Eniten nuori hyökkääjä seuraa NHL:ää ja siellä pelaavia pelaajia.

Valitse kolme luonteenpiirrettä, jotka auttavat sinua jääkiekon pelaamisessa?

− Varmaan periksiantamattomuus, suuri voiton halu sekä työteliäisyys.

Saari juniorijoukkueiden tähtenä

Saari on edustanut koko ikänsä Bluesin juniorijoukkueita. Ainoa poikkeus oli kausi 2010–2011, jolloin hänen seuransa oli Kiekko-Espoo, jonne hän vaihtoi B-juniori-ikäisenä. Kiekko-Espoossa hän voitti B-nuorten I-divisioonan pistepörssin tehoin 27+31. Kauden päätteeksi hän voitti myös sarjan mestaruuden.

Seuraavalla kaudella nuori hyökkääjä palasi takaisin Bluesiin voittaen kauden päätteeksi B-nuorten SM-hopeaa. Hänet palkittiin myös sarjan parhaana pelaajana Esa Tikkanen – palkinnolla sekä parhaana hyökkääjänä Esa Peltonen -palkinnolla. Saari valittiin tähdistökentälliseen.

Saari voitti A-nuorten mestaruuden vuonna 2014 sekä A-nuorten SM-pronssia vuonna 2015. Kauden 2014–2015 päätteeksi hänet palkittiin sarjan opiskelijapalkinnolla. Samaisella kaudella hyökkääjä oli Bluesin kolmanneksi paras pistemies sekä A-nuorten SM-liigan pistepörssin yhdeksäs.

− Hyviä muistoja ovat pelimatkat, käytiin pelaamassa kerran Ranskassa ja Kanadassa, mutta parhain muisto on A-nuorten mestaruus.

Kivinen tie liigakokoonpanoon

Viime huhtikuussa hyökkääjä teki 2+1-vuoden mittaisen sopimuksen Bluesin kanssa. Ensimmäisen ottelunsa miesten tasolla hän pelasi 23. elokuuta, jolloin Blues kohtasi tšekkiläisen Litvinovin.

Liigadebyyttinsä hän teki Espoossa 24.9. Porin Ässiä vastaan. Saari ehti pelata ainoastaan viisi liigaottelua sekä viisi CHL-ottelua, sillä hän loukkaantui pelimatkalla Saksassa. Hänen kautensa todettiin päättyneeksi.

− CHL:ää on ehkä helpompi pelata, sillä sen pelitempo on hitaampaa, mutta liigapeleissä on kovempi intensiteetti ja fiilis, joten sitä on mielekkäämpi pelata, Saari vastaa.

− Blues merkitsee minulle tosi paljon, sillä se on kasvattajaseurani. Olen pelannut Bluesissa koko ikäni, ja täällä on parasta yhtenäisyys ja hyvä työmoraali.

Nuori hyökkääjä kuvailee vahvuudekseen hyvän luistelun, kiekon riistämisen sekä puolustuspelaamisen. Kehitettävää hän näkee laukaukskessa ja fyysisyydessä.

Valitse yksi ominaisuus joukkuetoveriltasi, jonka haluaisit itsellesi.

− Varmaan ottaisin ton Kim Hirschovitsin kylmäpäisyyden, Saari naurahtaa.

Saari toivoo, että saisi ensi kaudella pelata ehjän kauden.

− En osaa sanoa, missä näen itseni pelaajana viiden vuoden päästä. Meinaan pelata silloin päätoimisena ammattilaisena, mutta en osaa sanoa missä seurassa tai millä tasolla, hyökkääjä kertoo.

− Suurin unelmani on päästä joskus pelaamaan NHL:ään maailman parhaiden pelaajien kanssa.

Tässä juttusarjassa esitellään nuoria pelaajia, jotka pelaavat tällä kaudella Espoo Bluesissa. Edellinen osa: http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/esittelyss%C3%A4-bluesin-nuoret-pel...

» Lähetä palautetta toimitukselle