Esittelyssä Bluesin nuoret pelaajat: Juuso Vainio

LIIGA / Haastattelu
Juuso Vainio on saanut tällä kaudella paljon vastuuta Bluesin puolustuksessa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Juuso Vainio on 21-vuotias nuori lupaava oikeakätinen puolustaja, jonka kasvattajaseura on Hämeenlinnan Pallokerho.

Juuso Vainio on pelannut HPK:n miesten joukkueessa yli 100 liigapeliä tehden tehot 5+16. Viime kauden jälkeen Vainio allekirjoitti kesällä Bluesin kanssa sopimuksen, joka kattaa tämän sekä ensi kauden. Kuluvalla kaudella Vainio on merkkauttanut tehot 2+2 kuudessatoista ottelussa. Toinen maaleista syntyi vanhaa kasvattajaseuraansa vastaan.

− Olin menossa ensimmäiselle luokalle, kun aloitin jääkiekon HPK:ssa. Silloin se ei ollut vielä varsinaista seurajoukkuetoimintaa lähinnä ainoastaan kokeilujäätä.

− En tarkalleen muista, miten päädyin lopulta jääkiekon pariin. Muistan kuitenkin sen, kuinka minun isovanhempani opettivat minut ensimmäisen kerran luistelemaan ja jossain vaiheessa tuli mailakin mukaan. Joitakin valokuvia olen nähnyt niistä ajoista, Vainio kertoo naureskellen.

Parhaimmaksi muistoksi Vainio kertoo Nuorten maailmanmestaruuden ja A-nuorten suomenmestaruuden. Sen lisäksi hän on saavuttanut A-nuorissa pronssia.

Vainiolla ei ole ikinä ollut varsinaista esikuvaa, hän on kuitenkin seurannut oikeakätisiä puolustajia kaikista eniten.

Vainion päätös Espooseen tulemisesta helpottui, sillä Blues oli todella kiinnostunut hänestä.

− Minut on todella hyvin otettu joukkueeseen sisään, jopa ihmettelin hieman itsekin, kuinka helposti olen päässyt sisään joukkueeseen ja kaikkeen normaaliin arjen tekemiseen. En olisi voinut ikinä kuvitellakaan, että se olisi noinkin helppoa, mitä se lopulta oli, Vainio kertoo.

− Viihtymisestä voin sanoa sen verran, että en ole ollut koskaan missään joukkueessa ennen mukana, jossa on niin tiivis porukka ja hyvä yhteishenki kuin täällä. Sen huomasi jo kauden aloitustapahtumissa, missä pelaajat ja fanit olivat kaikki yhdessä. Ei siitä voikaan tulla muuta kuin todella tiivis yhteisö. Se on jotain aivan huikeata, Vainio lisää.

Kysyttäessä Vainion tuli valita yksi ominaisuus joukkuetoveriltaan, jonka hän haluaisi itselleen.

− Tuo on kyllä paha, mutta valitsen kyllä Kaapo Kähkösen pohkeet. Sillä on niin isot pohjelihakset, että niillä olisi nättiä olla jossain rannalla kesällä, Vainio naureskelee.

Vainio kuvailee vahvuudekseen hyvän liikkuvuuden sekä suhteellisen hyvän laukauksen. Hän haluaisi kehittyä isoja peliminuutteja pelaavaksi luottopuolustajaksi, sekä entistä paremmaksi kamppailussa ja liikkuvuudessa.

Loppukauden tavoitteiksi Vainio nostaa pelipaikkansa vakiinnuttamisen pelaavassa kokoonpanossa, joukkueen auttamisen pudotuspeleihin ja etenemisen niissä mahdollisimman pitkälle sekä pelaamisesta nauttimisen.

− Tavoitteet ovat todella korkealla, sen takia tätä myös tehdään. En kuitenkaan ole ikinä ajatellut, että mikään paikka tai joukkue olisi minulle mikään välietappi. Mennään aina päivä kerrallaan. Viiden vuoden päästä näen itseni kansainvälisellä huipputasolla. Suurin unelmani pelaajana on voittaa mahdollisimman monta mestaruutta, Vainio kertoo.

Tässä juttusarjassa esitellään nuoria pelaajia, jotka pelaavat tällä kaudella Espoo Bluesissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle