TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Esittelyssä Bluesin nuoret pelaajat: Antti Suomela

LIIGA / Haastattelu
Suomela kertoo fanittavansa Dallas Starsin Jamie Benniä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Antti Suomela on nostanut itsensä nopeaa tahtia Bluesin junioreista edustusjoukkueeseen. Kiekollisesti lahjakas hyökkääjälupaus on tälle kaudelle vakiinnuttanut paikkansa nopeasti espoolaisten pelaavassa kokoonpanossa.

Antti Suomela on 21-vuotias Espoossa syntynyt hyökkääjä, jonka kasvattiseura on Espoon Palloseura.

− Neljävuotiaana aloitin jääkiekon Espoon Palloseuran kiekkokoulussa. Innostus siihen varmaan lähti siitä, kun isoveli pelasi EPS:ssä ja kävin katsomassa hänen pelejään. Sitä kautta aloin sitten seuraamaan ja siitä se sitten lähti.

− Pelasin myös jalkapalloa, itse asiassa aloitin jalkapallon pari viikkoa ennen jääkiekon aloittamista, mutta se jäi kokonaan pois siinä 12–13- vuotiaana, koska ei ollut enää aikaa.

− Paras muisto tähän asti on A-nuorten Suomenmestaruus, joka tuli pari vuotta sitten. Se oli kyllä niin hienoa.

Valitse neljä luonteenpiirrettä, jotka auttavat sinua jääkiekon pelaamisessa?

− Varmaankin työntekeminen, periksiantamattomuus, rentous sekä iloisuus.

Bluesin juniorijoukkueista liigakokoonpanoon

Suomela on edustanut koko juniori-ikänsä Bluesin juniorijoukkueita, joista on myös tullut paljon menestystä, kuten B-nuorissa SM-hopeaa sekä A-nuorissa värisuora.

− Tosi iso merkitys, en ole ikinä pelannut missään muualla kuin Espoossa, tästä on tullut seura, jossa viihtyy ja on todella hyvä olla. Se on tosi iso juttu.

Huhtikuussa Suomela solmi Bluesin kanssa 2+1-vuoden mittaisen sopimuksen, jossa seuralla on kolmannesta vuodesta optio.

Valitse joltakin joukkuetoveriltasi yksi ominaisuus, jonka haluaisit itsellesi.

− Kyllä mä varmaan ottaisin tuon Iikka Kangasniemen ketteryyden ja sen kädet, on se kyllä aika taitava äijä, Suomela naurahtaa.

Suomela kuvailee vahvuudekseen hyvän pelikäsityksen ja pelisilmän. Kehityskohteina hyökkääjä näkee luistelun, joka on myös kehittynyt paljon viimeisimmän vuoden aikana.

Aseta itsellesi kaksi tavoitetta loppukaudelle sekä kaksi tavoitetta tulevaisuuteen.

− Loppukaudella nostan tavoitteeksi, sekä tämän kauden jälkeiseksi tavoitteeksi, sen että pääsisi mahdollisimman paljon pelaamaan sekä isossa vastuussa, eikä tulisi turhia loukkaantumisia. Kuitenkin vasta ensimmäinen kausi menossa, joten toivon että sitä vastuuta tulisi niin paljon kuin olisi mahdollista, sitten liigassa suomenmestaruus.

− Mä en tiedä missä näen itseni pelaajana silloin, mutta haluaisin olla viiden vuoden päästä mahdollisimman hyvä pelaaja ja saisi jatkettua kehitystä, joka on alkanut viimeisimmän kahden vuoden aikana. Toivon pelaavani mahdollisimman korkealla tasolla, oli se sitten ulkomailla tai Suomessa. Aika näyttää, mutta pitää tehdä kovasti töitä sen saavuttamiseksi.

Suurimmaksi unelmakseen Suomela kertoo haluavansa voittaa mahdollisimman paljon.

Tässä juttusarjassa esitellään nuoria pelaajia, jotka pelaavat tällä kaudella Espoo Bluesissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle