Esa Pirnes: "Tällaista urheilu on parhaimmillaan"

LIIGA / Haastattelu
Esa Pirnes uskoo Kärppiin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kärppiin kesken kauden paluun tehnyt Esa Pirnes oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen HPK-sarjassa. Kehuja irtosi myös vastustajan rehtiydelle, sekä upealle keväälle.

Kärppien ykkösketjua johtanut Esa Pirnes oli ratkaisevan puolivälieräottelun jälkeen tyytyväinen, mutta määrätietoinen pelaaja. Katse oli suunnattuna jo eteenpäin.

− Lähdimme sarjaan sillä, ettemme anna mitään HPK:lle. Se onnistui tosi hyvin. Tässä viimeisessä ottelussa ei ollut pakkotilanteita ja saimme sitten pelata vähän rauhallisemmin. Tosi tyytyväinen olen joukkueeseemme.

− Hirveästi ei voi kuitenkaan maiskutella. Seuraava sarja alkaa pian, ja jos jäämme tyytyväiseksi, potkimme kohta rantapalloja.

Ratkaisevassa pelissä Pirneksen ketju iski kahdesti, kun Mika Pyörälä onnistui maalinteossa pariin otteeseen. Edellisessä pelissä ratkaisijana oli Juhamatti Aaltonen. Pirnes näkee kuitenkin vielä omassa ja ketjun suorittamisessa parannettavaa.

− Kyllä meidän pitää pystyä nopeuttamaan kiekollista peliä. Puolustajat jäivät välillä vähän yksin. Saimme ketjullamme onnistumisia maanantaina ja tänään, mutta paineen alta pitää päästä vähän paremmin pois.

− Samaan aikaan pitää muistaa, että Aaltonen oli olympiatauon aikoihin pois. Nyt vasta alkaa sitten yhteispeli löytyä, joten siihen nähden olen tyytyväinen. Nyt oli kuitenkin vielä "kolmeykkösiäkin", joissa jäimme vähän "piippuun".

"Kivempi pelata organisoitua peliä"

Pirnes muistutti, että tiivis viisikko- ja puolustuspeli on menestyksen suola. Mailan pitää olla oikealla puolella jäässä, kun ratkotaan yksittäisiä tilanteita.

− Nykypäivänä hyökkäys lähtee puolustuksen kautta. Vain hyökkäämällä et voi pitkiä sarjoja voittaa. Yksittäisiä pelejä kyllä, muttei kokonaisia sarjoja. Täytyy pitää keskusta tukossa ja iskeä sitten.

− Alkukauden pelasimme AIK:ssa ilman puolustussuunnitelmaa. Saimme paikkoja kyllä, mutta viiden minuutin päästä kun vastustaja sai paineen täysillä, olimme ongelmissa. On paljon kivempi pelata organisoitua peliä.

Pirnes on ollut erittäin tyytyväinen valintaansa. Kokenut sentteri kehui Kärppiä myös organisaationa.

− On ollut hienoa tulla tähän joukkueeseen sisään. Arvot ovat kohdillaan.

HPK-sarjaa Pirnes kehui ennen kaikkea urheilulliseksi. Hyväntuulisen sentterin otteita oli tällä kertaa seuraamassa koko perhe.

− Aivan loistava halli ja ihan huikea nousu HPK:lta pudotuspeleihin. Tällaista urheilu on parhaimmillaan. Kehumisen arvoinen suoritus, siitä lisäkiitos joukkueelle ja HPK:lle. Oli tosi reilua peliä, tiukka ja urheilullinen sarja, Pirnes päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle