Erno Ripatti tuomassa uutta energiaa Jukureille

MESTIS / Haastattelu
Ripatti nostaa joukkueen menestyksen oman menestyksen edelle.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jukureiden oma kasvatti Erno Ripatti, 19, tavoittelee vakituista paikkaa Jukureiden kokoonpanossa. Harjoitusottelukauden aikana nuori hyökkääjä sai valmennusjohdolta paljon luottamusta, mutta laittaa joukkueen menestymisen oman menestymisen edelle.

Mikkeliläinen jukurikasvatti ja viime kaudella Jukureiden A-nuorissa ja Hydraulic Oilersissa läpi lyönyt Erno Ripatti on treenannut kesän kovaa tavoitteenaan kehittyä pelaajana ja saada pelipaikka jukurijoukkueesta. Harjoitusotteluissa hän on pelannut jopa ykköskentän keskellä.

− Kehittyminen on ollut kesän aikana päällimmäisenä mielessä ja tavoitteenani on ollut saada pelipaikka täältä Mikkelistä. Nyt onkin tuntunut siltä, että eteenpäin on myös menty. Näyttöjä tarvitsee antaa kokoajan ja sen mukaan myös vastuu joukkueessa kasvaa.

Jukurit on valmistautunut alkavaan Mestis-kauteen kuten monet muutkin samassa sarjassa pelaavat joukkueet. Treenien ja harjoituspelien lisäksi joukkueen ryhmähenkeen on panostettu.

− Kovaa on koko kesä treenattu ja tietysti pidetty myös hauskaa joukkueen kanssa. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen nyt jo ja täällä on tosi hyvä joukkuehenki. Vaikka olen yksi joukkueen nuorimmista, niin olen silti löytänyt oman paikkani joukkueesta todella hyvin, pohtii Ripatti.

− Täällä koppi on täynnä sellaisia jätkiä, että niiden kanssa ei voi olla tulematta toimeen. Täällä kaikkia pelaajia kohdellaan samanarvoisesti.

Joukkueen menestyminen oman menestymisen edellä

Ripatin nimi löytyy tällä hetkellä myös Jukureiden A-junioreiden listasta, mutta kesän ja alkusyksyn hyökkääjä on treenannut edustusjoukkueen mukana. Ripatin tavoitteena on kehittyä pelaajana ja päästä eteenpäin, mutta hän on valmis taistelemaan pelipaikasta ja peliajasta.

− Tuntuu, että täällä ollaan kaikki samalla viivalla. Joukkueen menestyminen laitetaan totta kai etusijalle, mutta kyllä henkilökohtaisesti haluan kamppailla pelipaikasta ja sen jälkeen myös peliajasta.

Kauden tavoitteet ja haaveet muodostuvat pelaajan oman kehityksen mukana, mutta tälläkin pelaajalla on unelmia.

− Täällä minä haluan pelata mahdollisimman isoja minuutteja, Ripatti toteaa herrasmiesmäisesti haastattelun loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle