BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Erkinjuntti: "Ihan vahingossa ja tuurilla"

LIIGA / Haastattelu
Illan juhlittu sankari Antti Erkinjuntti venyi vielä hikihaastatteluun.
Kuva © Jarno Hietanen
SM-liigan ja Mestiksen mestaruuksia urallaan juhlinut Antti Erkinjuntti ei hermoile vaan ratkoo pelejä. Vaatimaton luonne ei kuitenkaan yltynyt kehuihin edes jatkoajalla tehdyn voittomaalin jälkeen.

Pelikellot pysähtyvät aikaan 63.38. Antti Erkinjuntti tuulettaa hurmoksen vallassa ja kirvesrintainen joukkue ympäröi laiturin voitonjuhlien alkaessa.

- Vastustajalle taisi sattua merkkausvirhe, olin maalilla pitkään yksinään. "Teme" (Teemu Aalto) ja Tuukka (Mäntylä) sahasivat hyvin viivassa ja "Teme" pääsi ampumaan. Mailani osui sitten siihen ihan vahingossa ja tuurilla. Aika uskomaton yhtälö, mutta kaikki lasketaan, kertasi Erkinjuntti voitto-osumaansa, joka syntyi komean ohjauksen päätteeksi.

- Tuuletuksessa en oikein tiennyt mitä tehdä, kun ei ole tullut osuttua pitkään aikaan. Korkealle nostan tämän omalla maalilistalla, muistutti sankari maalin tärkeydestä.

Vastustajaksi asettuneesta Rauman Lukosta Erkinjuntilla oli ensimmäisen välieräkamppailun perusteella selvä näkemys.

- Tässä sarjassa on kaksi todella tarkkaa peliä pelaavaa joukkuetta. Lukko pelaa sikäli eri tavalla kuin HIFK, joka tuli aina vaan lujaa päälle. Lukko pelaa järkevästikin välillä.

- Lukon pelaaminen ei välttämättä näytä viihdyttävältä, mutta siellä on vastustajan hankala olla, analysoi Erkinjuntti.

Viimeksi keväällä 2010 Suomen mestaruutta juhlinut Erkinjuntti tietää, miten kevään otteluissa pelataan. TPS-kausi ei kuitenkaan herätä suurempia vertailukohtia nyky-Tapparaan.

- Yhteistä on vain minä ja (Sami) Venäläinen. Muuten aivan eri joukkue ja me on kasvettu hienosti vuoden aikana. Meillä on tietty systeemi, mihin luotetaan, kehuu Erkinjuntti joukkuettaan.

Keskiviikon kamppailu ei tule olemaan Tapparalle helppo, tämän myöntää laiturin paikalla viihtyvä RoKi-kasvattikin.

- Ylihuomenna on uusi vielä kovempi peli. Lukko on ollut todella hyvä kotona ja ei tällä voitolla suurta merkitystä ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle