JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Erilainen puolustajalupaus

LIIGA / Haastattelu
Tällä kaudella SM-liigassa debytoinut 19-vuotias Jani Hakanpää on mielenkiintoinen tuttavuus suomalaisessa jääkiekossa. Lähes kaksimetrinen ja satakiloinen St. Louis Bluesin varaama puolustajalupaus on positiivinen erilaisuus suomalaisessa juniorituotannossa, josta viime vuosina on ponnistanut maailmalle vain pienikokoisia pelaajia.

Ässien ja Bluesin välinen vauhdikas ottelu päätyi lopulta patapaitojen 5-3-voittoon. Tällä kaudella 3+5-tehot kerännyt Jani Hakanpää harmitteli ottelun lopputulosta.

– Meillä oli hyvä alku otteluun, tulimme kovaa ja hallitsimme alkua. Mutta ei auta, parempi voitti. Vauhdikas ottelu, jossa oli kovaa rähinää koko ajan, mietti puolustajalupaus.

Liigadebytantti keräsi ottelussa tehot 1+1, mutta se ei nuorukaista suuremmin hetkauttanut.

– Ei mitään erikoista, nyt vain sattui kiekko pomppimaan minulle.

SM-liigakiekko vetäytyy runsaaksi kahdeksi viikoksi joulutauolle. Espoolaisjoukkue lähtee joulun viettoon sarjan keskivaiheilta.

– Ihan hyvin olemme vetäneet. Meillä on nuori joukkue, ja on tietysti paljon asioita, joita voimme vielä parantaa. Tyytyväinen voi kuitenkin olla.

– Tarvitsisimme otteisiin lisää tasaisuutta. Pelitaso vaihtelee liikaa, välillä pelaamme tosi hyvin, välillä emme. Meillä on tullut liikaa putkia, jossa olemme hävinneet monta peliä putkeen. Tätä on erityisesti parannettava, näki Hakanpää.

Ensimmäistä kauttaan liigakaukaloissa kiekkoilevalla nuorukaisella on selkeät näkemykset siitä, mitä tulevaisuudessa tulisi kehittää.

– Koko ajan olen päässyt paremmin mukaan vauhtiin. Valmentajat sekä kokeneemmat pelaajat ovat antaneet hyviä neuvoja, joiden avulla olen kehittynyt. Hienoa on ollut.

– Erityisesti kiekollista pelaamista olen yrittänyt kehittää. Sitä pitäisi saada nopeammaksi, varmemmaksi ja tasaisemmaksi. Tietysti kaikilla osa-alueilla riittää vielä tekemistä, pohti puolustajalupaus.


Jani Hakanpää onnistui maalinteossa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa

Vuodenvaihteessa on perinteisesti vuorossa alle 20-vuotiaiden MM-kisat, jotka kisataan tällä kertaa Edmontonissa sekä Calgaryssa. Hakanpää kuuluu ennakkokaavailuissa Suomen ydinpuolustajiin. Pakkijärkäle odottaa innolla tulevia kisoja.

– Hienot MM-kisat ovat aivan varmasti tulossa. Pelataan vielä Kanadassa, niin siellä on varmasti katsomot täynnä ja mahtava meininki.

Viime vuosina Suomen MM-kisataival on katkennut jo ennen mitalipelejä. Tulevissa kisoissa Suomen maajoukkueen onnistuminen selvinnee taas puolivälieräottelussa.

– Se yksi otteluhan sen ratkaisee, ovatko kisat onnistuneet vai eivät. Puolivälieräpeliinkin pitää tietysti ensiksi päästä. Pitää vaan antaa kaikkensa ja tehdä kaikki pienetkin jutut tarkasti ja huolella, päätti Hakanpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle