TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Erikoiset maalit harmittivat Vehviläistä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Veini Vehviläiselle kertyi avausottelussa 28 torjuntaa.
Suomi taipui katkerasti avausottelussaan Tšekille lukemin 2–1. Tšekin Michael Spacek teki ratkaisuosuman vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua. Suomen maalia vartioinut Veini Vehviläinen oli tyytyväinen avausotteluun, mutta pettynyt lopputulokseen.

Nuorten MM-kisat alkoivat Suomen osalta ikävästi, kun Tšekki vei täydet pisteet tiukasta avausottelusta. Suomen maalilla pelanneen Veini Vehviläisen tunnelmat olivat ottelun jälkeen kaksijakoiset.

− Ihan hyvin pääsin peliin kiinni, mutta tietysti tulos harmittaa. Suorituksena tämä oli ihan ok, koska oli tiukka peli, Vehviläinen pohti.

Vehviläisen taakse uponneet maalit olivat maalivahdille vaikeita. Tšekin ensimmäinen osuma pomppasi maaliin Henrik Borgströmin selästä. Ottelun ratkaisuosuma taas lähti hyvän maskin takaa.

− Kiekko taisi osua kilpeen ja meni siitä ristitolppaan.

Tuloksesta huolimatta Nuoret Leijonat voivat olla tyytyväisiä moneen asiaan.

− Ihan hyvältä tuntui pelata ja puolustimmekin suhteellisen hyvin, Tšekille ei tullut mitään ihan superpaikkoja, Vehviläinen sanoi.

Pieneen kaukaloon Vehviläinen oli ehtinyt sopeutua jo melko hyvin, vaikka Suomen kaukaloista poikkeava peliareena asettaakin tiettyjä haasteita maalivahdillekin.

− Kiekkoa hierotaan pitkään viivassa täällä. Sitä kautta kiekkoa viskellään paljon maalille ja kiekkoa saa kaivaa sieltä paljon.

− Kaukalo asettaa tietyt raamit, mutta kaukalon kapeus ei varmaan vaikuttanut omaan peliini sen enempää kuin muidenkaan.

Itse avausottelu ei Vehviläistä jännittänyt.

− Ei ollut ylimääräistä jännitystä. On hyvä, kun on kokemuksia puserossa, niin tietää mitä tämä on. Olen ollut tämän ikäluokan mukana jo oikeastaan neljä vuotta, niin tiedän millaisia pelejä nämä ovat. Siten tiedän, miten täytyy valmistautua.

Vehviläinen on alkukauden aikana pelannut JYPissä vain yhdeksän ottelua. Mestiksessä Vehviläinen on vartioinut maalia kuudessa ottelussa.

− Jos ei älytöntä määrää ole pelejä, niin tuntuma voisi olla parempi. Meillä oli kuitenkin hyvä leiri. Siellä saimme hioa juttuja kuntoon ja itsellä ainakin nälkää riittää, Vehviläinen vakuutti.

Suomen luukkuvahtina oli avausottelussa Karolus Kaarlehto. Vehviläisen mukaan Kaarlehto on hänelle hyvä kirittäjä.

− "Karppa" on myös ihan hyvä veskari. Me tulemme hyvin juttuun ja hän kertoo hyviä vitsejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle