Erik Thorell tyytyväinen omaan peliinsä

LIIGA / Haastattelu
Erik Thorell taisteli sinnikkäästi läpi koko ottelun.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
HIFK kärsi Vaasassa 1−4-tappion Sportia vastaan. Erik Thorellin mielestä HIFK kuitenkin rakensi hyvin paikkoja, mutta viimeistely ei ollut riittävän tarkkaa.

Sport oli parempi joukkue illan kotiottelussa HIFK:ta vastaan. Sport voitti ottelun lukemin 4−1. HIFK rakensi paljon paikkoja, mutta Sportin Mika Järvinen oli maalissa loistava. HIFK:n Erik Thorell teki joukkueensa ainoan maalin toisessa erässä.

− Pelattiin ihan hyvä ottelu, rakennettiin paljon paikkoja, mutta annettiin vaasalaisille liian helppoja maalipaikkoja, ja ne käytti niitä hyödykseen. Oltiin hyvin pelissä mukana, ja olisimme pystyneet vääntämään ottelusta voiton, mutta emme olleet riittävän tehokkaita maalipaikoilla, Thorell totesi.

HIFK:n alkukausi on ollut vaikea. Välillä peli sujuu hyvin, mutta kauden alussa on ollut useampiakin huonoja otteluita.

− Meidän pitää jatkaa työntekoa ja pelata kovaa, pelataan hetkittäin laadukasta jääkiekkoa. Suunta on oikea, pitää vaan nostaa tasoa ja jatkaa kehittymistä, Thorell mietti.

Thorell on 12 pelissä tehnyt kolme maalia ja viisi syöttöpistettä. Varsinkin viime pelit ovat olleet Thorellilta hyviä.

− Oma peli on sujunut ihan hyvin, tuntuu siltä, että nyt on alkanut irtoamaan tehopisteitä. Mutta aina voi parantaa, tärkeintä on voittaa pelejä ja pelata hyvin joukkueena. 

HIFK:n CHL-kausi loppui ensimmäisellä kierroksella. Thorell suhtautuu CHL:ään kuitenkin positiivisesti.

− Uskon, että kaikki pitävät CHL:stä, saa pelata Euroopan parhaimpia joukkueita vastaan, enemmän tosipelejä ennen kauden alkua. Valitettavasti meidän CHL-pelit loppuivat, mutta loppujen lopuksi se oli hieno kokemus. 

Tämä kausi on Thorellin toinen Liigassa. Ennen Suomeen siirtymistä Thorell pelasi Ruotsissa SHL:ssä ja Allsvenskanissa.

− Kyllä pelistä löytyy eroja Ruotsiin verrattuna, mutta vaikea sanoa nyt kun en ole pelannut SHL:ssä pitkään aikaan. Minun mielestäni jääkiekko on Suomessa oikealla polulla, peli on täällä todella fyysistä ja vauhdikasta, pidän sen tyylisestä jääkiekosta, Thorell totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle