Epäonnistuminen harmitti KalPan ässäkasvattia

LIIGA / Haastattelu
Santeri Lukka teki Liiga-kauden neljännen osumansa.
Tiistain Ässät-KalPa-ottelun näkyvimpiä hahmoja oli kuopiolaistunut puolustaja Santeri Lukka. Ässien kasvatti iski joukkueensa avausmaalin, mutta otti myös pari jäähyä pahaan paikkaan.

Santeri Lukka on porilaisen kiekkokoulun kasvatteja. Porissa syntynyt puolustaja kävi läpi Ässien juniorijoukkueet, mutta kaudella 2009-2010 hän joutui hakemaan pelivirettään kakkosdivisioonastakin.

Tie vei lopulta SaPKon ja Jukurien kautta KalPan Liiga-miehistöön. Tiistain ottelussa kotijoukkueen riveissä oli vieläkin Lukan vanhoja tuttuja.

Valtteri Viljanen, Teemu Vuorisalo ja Niko Ojamäki nyt ainakin olivat kanssani junioreissa samassa joukkueessa. Ei tuossa pelin aikana silti ehdi niin keskittyä siihen, ketä on vastassa, mietti Lukka pelin jälkeen.

− Liigaa en ole pelannut täällä ollenkaan, joten ei tämä peli mitään suuria väristyksiä aiheuttanut.

24-vuotias pakki on kotiutunut Savon sydämeen. Osa Mestis-kausien tehoista on siirtynyt Liiga-jäillekin. Lukan sopimus päättyy kevääseen 2017, mutta siinä on optio vielä seuraavastakin kaudesta.

− Olen viihtynyt Kuopiossa, ja valmennusta täytyy kiittää siitä, että olen saanut hyvin vastuuta.

Savolaisten ottelu ei sujunut suunnitelmien mukaan. Ässät ei yllättänyt voimakkaalla karvauksellaan, mutta KalPalla oli poikkeuksellisen paljon vaikeuksia päästä porilaisteen paineen alta pois.

− Jostain syystä olimme alussa haluttomia. Maalista saimme vähän lisävirtaa, mutta kunnolla pääsimme juonesta kiinni vasta kolmannessa erässä, pohti Lukka.

− Ässät halusi voittoa voittoa ja ansaitsi sen. Kaikkia poppakonsteja yritimme.

KalPalla oli aiemmissa otteluissa nähtävissää kuitenkin kelpo yritystä.

− JYP-pelit olivat hyviä, mutta jäimme ilman palkintoja. Nyt on vain taas voitettava otteluja, kiteytti KalPan puolustaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle