TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Ensimmäisten pisteiden ilta – koko jokeripakka tehoilla alkukaudesta

LIIGA / Haastattelu
Jokerit voitti lauantaina Pelicansin selvin lukemin 5-2. Ilta oli kahdelle jokeripelaajalle erityinen, kun sekä Alexander Ruuttu että Nico Manelius avasivat pistetilinsä SM-liigassa. Kaikki Jokereissa tällä kaudella pelanneet ovat lauantai-illan jälkeen yltäneet pisteille.

Viime kesänä NHL:ään toisella kierroksella varattu Alexander Ruuttu ihastutti kotiyleisöä lauantaina maailmanluokan maalilla. Maali oli nuorukaisen liigauran ensimmäinen ja mies oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

– Onhan se toki semmoinen asia, mistä on pikkupojasta asti unelmoinut. Sitten kun se kerran tapahtuu, niin pitäähän siitä nyt iloita kunnolla.

Nelosketjun laitaan loukkaantumisten takia noussut hyökkääjä pääsi Jeremy Dehnerin syötöstä puolittaiseen läpiajoon, ja laitahyökkääjä iski kiekon etuyläkulmasta vastustamattomasti ohi Pelicans-vahti Niko Hovisen. Kovin moni ei tällaista temppua lähtisi kookasta Hovista vastaan yrittämään.

– Yritin vain ampua maalia kohta ja sattui menemään sisään. Tai no, ehkä siellä etuyläkulmassa vähän tilaa näkyi, Ruuttu virnisteli ottelun jälkeen.


Alexander Ruuttu iski uransa avausmaalin lauantaina.

Manelius heitti kiikarit nurkkaan

Kiekko-Vantaassa alkukauden viihtynyt Nico Manelius pelasi tänään kauden ensimmäisen liigaottelunsa ja pistetili aukesi heti. Kolmella eri kaudella yhteensä 28 ottelua pelannut puolustaja oli tyytyväinen, kun pääsi vihdoin kiikaritehoista eroon.

– Ei sillä isossa kuvassa niin paljoa merkitystä ole, mutta olihan se kiva tehdä eka piste. On sitä odotettukin pari vuotta.

Nuori puolustaja on Kiekko-Vantaan paidassa tottunut reilun puolen tunnin peliaikaan. Tänään peliaikaa tuli reilusti vähemmän ja tahtikin oli Mestistä kovempi. Manelius ei ollut kuitenkaan liigavauhdista moksiskaan.

– Tänään tuli vähemmän erikoistilanteita, mitä Vantaalla on tullut pelattua sitten enemmän. Tahti on vähän kovempi, mutta kyllä tässä hiki tulee molemmissa. Oikeastaan aika pitkälti sellainen peli mitä odotinkin. Vähän kovempaa mennään mitä Mestiksessä, mutta ei se ero nyt kuitenkaan kovin valtava ole.

Manelius on siis päässyt 28 ottelun kuivan kauden jälkeen pisteiden makuun. Milloin nähdään ensimmäinen maali?

– Siitä en tiedä, katsotaan sitten kun osuu oikeat tähdet kohdalleen, tyytyväinen Manelius naurahti.


Nico Manelius pääsi tehopisteille 28 ottelun jälkeen.

Koko jokeripakka tehoilla

Nyt kun Ruuttu ja Maneliuskin ovat avanneet pistetilinsä SM-liigassa, on koko jokerijoukkue tehnyt tällä kaudella pisteitä. Pörssin kärkisijaa kymmenellä pisteellä jakavat Jani Rita ja Janne Lahti. Etenkin Ridan suoritus on todella hyvä, sillä voimahyökkääjä ei pelaa lainkaan ylivoimaa. Kakkosvalmentaja Tomi Lämsä oli tietysti tyytyväinen pisteiden jakautumiseen tasaisesti.

– Tällä kaudella ei ole ollut yhtään mukanakulkijoita. Kaikki haluavat kantaa vastuuta ja olla mukana tässä hommassa. Hyvä, että onnistumiset näkyvät myös pisteiden valossa, sillä niitä suuri yleisö kuitenkin seuraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle