Ensimmäistä mestaruuttaan metsästävä Nurmi: "Kun pää on virkeä, jalatkin tulevat mukana"

LIIGA / Haastattelu
Nurmi teki Tapparan avausmaalin.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara-hyökkääjä Teemu Nurmi niittasi Tapparan 1−0-maalin toisessa erässä ylivoimalla. Otso Rantakari tarjoili kiekon Nurmelle laitaan, josta lähti maaliin johtanut laukaus.

− No joo, on se itselle tuttu paikka. Se oli melkein jo paikallaan oleva tilanne, mutta kuitenkin vielä suoraa hyökkäystä. Syöttö oli hyvä. Tarpeeksi kova ainakin, analysoi Nurmi tekemäänsä maalia.

Finaalisarja on katkolla Tapparalle ylihuomenna torstaina, kun kiekko tippuu jäähän Kuopiossa. Nurmi ei lähtenyt arvioimaan ottelusarjaa yhtään, vaan keskittyminen oli jo tiukasti tulevassa koitoksessa.

− Ei tähänkään mennessä ole ajateltu liian pitkälle. Klassisesti pitää ajatella vain seuraavaa peliä, ja elää hetkessä.

Valmistautumismenetelmät ovat myös vanhat tutut. Nurmi totesi, ettei ihan samalta seisomalta lähde miettimään tulevan ottelun taktisia kiemuroita vaan nauttii voitosta.

Palautellaan hyvin, ja otetaan ravinnot täyteen. Huomenna keskitytään seuraavaan otteluun.

Nurmi on pelannut finaalisarjan aikana ailahtelevasti, mutta tämän illan kamppailussa numero 17 liikkui kentällä vikkelästi.

− Vaikea sanoa. Tuntui ihan hyvältä. Hyvä, että välillä jalkakin liikkuu. Ei tässä mitään taikatemppuja tarvita. Kun pää on virkeä, jalatkin tulevat mukana, puntaroi Nurmi.

KalPa voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta sittemmin kaukalossa on juhlinut vain Tappara. Otteluiden merkitys korostuu Nurmen mielestä peli peliltä.

− Hienoja pelejä jokainen näistä. Tiukkoja pelejä, joissa on hienoja olla mukana. Jokainen vuorollaan on aina isoin peli.

Tamperelaislähtöinen Nurmi pelasi ennen Tapparaan tuloaan seitsemän kautta Lukossa. Hänen mukaansa paluu kotikulmille Tampereelle kävi mielessä jo Rauman vuosina. 

Uran ensimmäinen mestaruus on nyt voiton päässä.

− Oli se mielessä. Ei nyt jokaisena vuonna, mutta on tämä hienoa aikaa, tuumasi Nurmi finaalipelien pelaamisesta kotiareenalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle