Ensimmäisestä MM-kullasta 20 vuotta - Peltoselle riittäisi jo

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maailmanmestaruutta muisteltiin #nevöfoget-ottelussa marraskuussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Torstaina tulee kuluneeksi 20 vuotta Suomen ensimmäisestä jääkiekon maailmanmestaruudesta. Tuon ikimuistoisen päivä tapahtumia on pyöritelty kahden vuosikymmenen ajan kyllästymiseen saakka. Samaa tuumii myös Ville Peltonen.

− Sitä se on ollut varsinkin viime päivinä, mutta ei siinä, hyvä juttu se oli minulle ja joukkueelle.

− Ehkä sitä vasta sen voiton jälkeen ymmärsi, kuinka paljon sitä odotettiin, Peltonen arvelee.

Vaikka kolme maalia finaalissa ampunut Peltonen ja koko Tupu-Hupu-Lupu-ketju nousivatkin kirkkaimpiin lööppeihin, erään tärkeän pelaajan panos täytyy myös muistaa.

− Se oli tiukka peli. Kyllä Jamo (Jarmo Myllys) piti meitä siinä pystyssä, sitä eivät ehkä kaikki muista, Peltonen painotti.

Jääkiekko on muuttunut paljon viimeisten 20 vuoden aikana. Peltosen mielestä Ankkalinnan kolmikon pelitavassa oli samaa monipuolisuutta samoja kuin nykypäivän kiekossa.

− Varmaan se meidän oli jo vähän siihen suuntaan, mitä nykyäänkin. Jotkut raamit ja sopimukset tietysti, mutta pelillekin pitää jättää tilaa.

− Reagointi ja roolien vaihtuminen on muuttunut. Kentän tasapaino edellyttää monipuolisuutta, ei voi olla esimerkiksi tietyn reunan puolustaja, Peltonen tarkentaa.'

Yhtä jääkiekkohistorian kirkkaimmista hetkistä ei ole erityisemmin nostettu esiin Leijonien nykyisessä joukkueessa. Peltoselle paras tapa juhlia olisi voitto Sloveniasta.

− Toivottavasti juhlat alkavat kello 21.15, Peltonen kuittasi.

Suomalaisessa kiekkohistoriassa on MM-kullan lisäksi paljon muitakin tunteita herättäviä tarinoita. Niihin voi tutustua esimerkiksi Jere Lehtisen maajoukkuemuistoista kertovan artikkelin parissa. Sen voit lukea täältä.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle