Ennätysmies Zapolski – "Tämän joukkueen kanssa on mahtava pelata!"

KHL / Haastattelu
Ryan Zapolski torjui Jokereiden seurahistoriaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit otti tiistaina 15. peräkkäisen voiton, kun Ak Bars Kazan kaatui Helsingin areenalla. Suurin huomio kohdistui jokeriveskari Ryan Zapolskiin, joka torjui seurahistoriaa. Zapolski piti lopulta maalinsa puhtaana yhteensä 245 minuutin ajan ja vei seuraennätyksen Tim Thomasilta.

Ryan Zapolski oli ennen tiistai-iltaa pelannut jo kolme peräkkäistä nollapeliä ja Jokereiden seuraennätys odotti maalivahtia Ak Bars-ottelun puolivälissä. Tim Thomas piti kaudella 2004-2005 maalinsa puhtaana peräti 228 minuutin ja 41 sekunnin verran, mikä oli tiistai-iltaan saakka Jokereiden seuraennätys.

Lopulta Zapolski paransi vanhaa Jokereiden seuraennätystä lähes kahdellakymmenellä minuutilla.

− Totta kai tämä tuntuu mahtavalta onnistumiselta. Tärkeintä on kuitenkin voittaminen, tämän joukkueen kanssa on mahtava pelata, Zapolski tunnelmoi ottelun jälkeen.

Yhdysvaltalaisveskari oli lähellä odottaneesta seuraennätyksestä tietoinen jo ennen tiistain ottelun alkua.

− Tiesin, että Jokereiden nollapeliennätys olisi mahdollista saavuttaa, mutta en tiennyt aiemman ennätyksen tarkkaa aikaa. Tiesin vain sen, että ennätys tulisi jossain vaiheessa toista erää. En kuitenkaan halunnut ajatella asiaa pelin aikana, vaikka tiesinkin, että minulla olisi hyvä mahdollisuus tehdä historiaa.

Ennätyksen rikkomisen jälkeen kotiyleisö ja Jokereiden faniryhmä Zapolskin takana antoivat veskarille ennätyksen rikkomisesta raivokkaat aplodit.

− Totta kai kuulin kotiyleisön kannustuksen ja se tuntui hyvältä, mutta maalivahtina ei voi keskittyä liikaa sellaiseen. Keskityin aina vain seuraavaan tilanteeseen ja pyrin siten auttamaan joukkuettani voittoon.

Jokerit aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi nopeasti 2-0-johtoon. Tasapainoisesti pelannut joukkue puolusti jälleen kerran erinomaisesti. Näyttikin siltä, että Zapolski liitäisi uuteen ennätykseen poikkeuksellisen helposti. Vierasjoukkue ei pystynyt luomaan avauserässä yhtäkään maalipaikkaa.

Lopulta toisen erän puolivälissä, aivan seuraennätyksen katkaisuhetkillä, Zapolski joutui koetukselle. Jokerivahti torjui kuitenkin tiukat tilanteet eleettömästi, ja Thomasin seuraennätys siirtyi historiaan. Toisessa erässä Zapolski torjui yhteensä kymmenen kertaa ja kolmanessa peräti 16 kertaa.

− Aloitimme ottelun erittäin hyvin ja siirryimme nopeasti johtoon. Otteluun puoliväliin saakka peli oli minulle helppo. Sen jälkeen vastustaja alkoi paineistaa rohkeasti ja yritti rakentaa kiriä kaikin mahdollisin keinoin. Sen jälkeen teimme pari virhettä, joten en ehkä sanoisi, että pääsin lopulta helpolla.

Lopulta Zapolskin nollaputki katkesi kolmannen erän puolivälin jälkeen. Ak Barsin Anton Lander katkaisi huolimattoman rännikiekon Jokereiden maalin takana ja pelasi kiekon maalin eteen hiipineelle Jiri Secacille. Jokeriveskari oli tilanteessa täysin voimaton.

Zapolskin nollaputki kesti siis 245 minuuttia ja 36 sekuntia.

Jokerit seilaa peräti 15 ottelun voittoputkessa. Zapolski on pelannut voitto-otteluista jokaisen.

− Meidän tämän kauden menestykseemme ei ole yhtä yksittäistä tekijää. Viime kaudella meillä oli uusi valmentaja ja paljon uusia pelaajia, pelitavan oppimisessa ja joukkueen hitsautumisessa meni aikaa. Nyt kaikki tietävät, miten meidän tulee pelata. Lisäksi joukkuehenki ja usko menestymiseen ovat erinomaisella tasolla.

Jokerit kohtaa lauantaina KHL:n kärkikamppailussa SKA:n Pietarissa, joten Zapolskin uusi nollapeliputki näyttää epätodennäköiseltä. Jokerivahti luottaa kuitenkin joukkueensa iskukykyyn.

− SKA on sarjan paras joukkue, ja koko meidän joukkue odottaa jo sitä ottelua. He ovat pelanneet erinomaisen alkukauden, mutta meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon. Voitimme tänään toisen konferenssin kärkijoukkueen ja lauantaina voimme voittaa myös toisen konferenssin kärjen.

» Lähetä palautetta toimitukselle