"Emme saaneet takaa-ajoa käyntiin" - liian myöhään syntynyt maali harmitti Hartikaista

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hartikainen sai Venäjää vastaan kiekon maaliin, mutta maali hylättiin erän ehdittyä päättyä.
Kuva © Sami Kemppainen
Suomi ei Teemu Hartikaisen mukaan päässyt omalle parhaalle tasolleen ottelussa Venäjää vastaan. Erityisesti miestä harmitti toisessa erässä liian myöhään syntynyt maali ja Leijonien kunnollisen takaa-ajon puuttuminen.

Suomi jäi Venäjän EHT-turnauksen päätösottelussa pahasti telineisiin isäntämaa Venäjää vastaan. Suomen peliä leimasivat avauserässä pahat virheet.

Tulostaululla ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen komeilivatkin oikeudenmukaiset 2-0 lukemat isännille.

- Ei siinä mielestäni mitään erityistä tapahtunut, että he saivat tuollaisen johdon. Montaa paikkaa he eivät saaneet, eivätkä tarvinneet. Vaikka totta kai he tulivat todellisella hurmoksella peliin. Pieniä asioita, esimerkiksi siinä ensimmäisessä maalissa Kossun (Mikko Koskinen) längissä oli todella pieni kolo, mihin kiekko sitten sattui osumaan, leijonahyökkääjä Teemu Hartikainen tuumaili.

Toisessa erässä suomalaisten ote parani ja Leijonat pystyi luomaan myös ensimmäiset maalipaikkansa. Maalin asti kiekko ei kuitenkaan tahtonut löytää.

Aivan erän lopussa Suomi pääsi pelaamaan vielä kerran ylivoimalla. Leijonien ykkösylivoimassa pelaava Hartikainen sai nostettua kiekon myös Venäjän maaliin, mutta turhaan. Erä oli jo ehtinyt loppua ja maali hylättiin.

- Olisimme tarvinneet yhden maalin, että olisimme saaneet koneet käyntiin. Ei usko kuitenkaan loppunut missään kohtaa, etteikö kiekkoa saataisi uudestaan heidän maaliinsa. Ylivoimallakin oli monta hyvää kuviota, mutta eipä vaan saatu maalia aikaiseksi, hän kommentoi leijonatunnelmia.

Suomi tuli myös ottelun päätöserään hyvällä sykkeellä. Ylivoimalla erän aloittamaan päässyt leijonalauma ei kuitenkaan vieläkään löytänyt keinoa ohittaa Venäjän maalivahti Ilja Sorokinia.

Kotijoukkue osui puolestaan erässä vielä kerran Leijonien yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia. Loppulukemat olivat Suomen kannalta koruttomat 3-0.

- Todella vaikea peli meille. Venäjä oli juuri niin hyvä kuin heidän saattoi täyden hallin edessä odottaakin olevan. Päällimmäisenä mieleen jäi tietysti se, ettei saatu maalia aikaan. Kaveri pääsi 2-0-johtoon, emmekä me saaneet oikeastaan minkäänlaista takaa-ajoa käyntiin, Hartikainen tuskaili.

Suomen saldoksi turnauksessa jäi ainoastaan yksi voitto, kun Etelä-Korea kaatui perjantaina 4-1. Keskiviikkona voitto karkasi Suomelta viimeisellä kympillä Prahassa ja tänään Venäjä käveli Suomen yli.

Hartikainen näkee turnauksessa kuitenkin paljon positiivisia signaaleja, vaikka kaksi peliä kolmesta päättyikin tappioon.

- Tšekkiä vastaan pelasimme kokonaisuutena hyvin, vaikka sitten lopussa sen sössimmekin. Korea-pelistä taas on vaikea vetää mitään johtopäätöksiä. Tänään oli tiukka peli, jossa emme olleet mielestäni huonoja, mutta emme myöskään päässeet sille omalle hyvälle tasollemme, Hartikainen pyöritteli turnauksen kulkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle