Elorinne ei halua pelata enää Hakametsässä tällä kaudella: "Tulee varmasti sarjan kovin peli"

LIIGA / Haastattelu
Elorinne haluaa auttaa joukkuettaan voittamaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu

Tappara voitti kolmannen finaalinsa putkeen, ja käänsi otteluvoitot edukseen viidennessä kamppailussa KalPaa vastaan. Puolustaja Aleksi Elorinne oli kuopiolaisten hyökkäysten tukkeena, kuten tavallista.

− Olimme tehokkaita paikoissa, ja puolustimme vastustajan poissa paikoilta. KalPalla on neljä vaarallista ketjua, jotka kaikki vaativat meidän viisikon tiivistä yhteispeliä, tiesi Elorinne.

Sarja on aaltoillut paljon, sillä KalPa voitti kaksi ensimmäistä ottelua, ja Tappara on voittanut kolme seuraavaa. Elorinteen mielestä jokainen ottelu on ollut kumman tahansa voitettavissa, vaikka voitot ovat tulleetkin ryppäissä.

− Kaikki ovat olleet kovia pelejä, niin voitto- kuin tappiopelitkin. Olemme pystyneet parantamaan omaa peliämme. Se on kaikkein olennaisinta. Myös tulevaan peliin pitää pystyä parantamaan.

Omista otteistaan Elorinne kertoi sen verran, että hän on pystynyt pelaamaan tasaisemmin kuin viime kaudella. Kaudella, jolloin Tappara juhli viimeisintä Suomen mestaruuttaan.

− Hyvin on mennyt. Tasaisemmin kuin viime vuonna. Tärkeintä on joukkueen menestys, ja kunhan pystyn auttamaan joukkuetta kentällä, niin olen tyytyväinen.

Veli-Matti Savinainen oli yhden ottelun pelikiellossa, ja Henrik Haapala on sairastellut ja kärsinyt kolhuista. Tiistai-illan kamppailussa Haapala jäi Sami Mutasen taklauksen alle joutuen jättämään pelin kesken.

Haapalan kerrottiin olevan huonovointinen ottelun jälkeen. Elorinteen mielestä loukkaantumiset voi kääntää voimavaraksi.

− Totta kai olemme haavereista aina huolissamme, oli kyseessä tähtipelaaja tai ihan kuka tahansa meistä. Ei sillä ole väliä. Otamme ennemminkin voimaa, jos meiltä joku loukkaantuu. Tsemppaamme entistä kovemmin.

Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla, ja mestaruutta tarjotaan Tapparalle. Tamperelaisten täytyy voittaa enää yksi ottelu. Tappara-puolustaja haluaa mestaruuden seuraavassa pelissä.

− Varmasti tulee sarjan kovin peli. Täytyy pelata entistä paremmin. Lähdemme voittamaan jokaista peliä, totesi Elorinne kysymykseen, katkeaako sarja Kuopiossa.

Ilman piiruntarkkaa keskittymistä finaalisarjassa ei kuitenkaan oteta yhtään voittoa. Tekemisen täytyy olla korkealla tasolla, eikä virheitä saa tehdä.

− Emme lähde mestaruusmieli edellä, vaan vaihto kerrallaan. Kaikkemme teemme, että voitto irtoaa.

Vaikka seitsemännen ottelun voitto kotijäällä Hakametsässä olisi draaman kaaren kannalta herkullisin mahdollinen tapa juhlia mestaruutta, ei Elorinne halua palata Tampereelle pelaamaan KalPaa vastaan.

− Emme missään nimessä, naurahti Elorinne lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle