Eichel ja Murphy pettyneinä Leijonat-tappion jälkeen: "Emme laittaneet kroppaamme likoon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jack Eichel keräsi turnauksessa tehot 0+5.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Leijonat eteni 2−0-voitolla Yhdysvalloista MM-kisojen välieriin. Jack Eichel ja Connor Murphy olivat luonnollisesti pettyneitä ottelun lopputulokseen.

− Emme saaneet tarpeeksi laukauksia ja annoimme liikaa vastahyökkäyspaikkoja. Emme laittaneet kroppaamme likoon, joten heidän maalivahtinsa näki kaikki kutimme, harmitteli Eichel.

Harri Säteri pelasi Suomen maalilla loistavasti ja pysäytti kaikki häntä kohti tulleet laukaukset. Eichel antoi ansaitut ylistyssanat suomalaisveskarille.

− Hän oli hyvä maalivahti tänään, ilman maalia turnauksessa jäänyt Buffalo Sabres -hyökkääjä kehui.

Yhdysvallat hävisi ottelun, vaikka se voitti oman alkulohkonsa Kölnissä ja Suomi oli vastaavasti Pariisin-lohkon neljäs.

− Tiesimme olevamme ennakkosuosikkeja ja olimme varmoja, että Suomi olisi hankala vastustaja.

Kapteeni Murphy

Yhdysvaltain kapteeni Murphy ei ollut tyytyväinen oman joukkueensa pelaamiseen. Hän löysi Leijonien pelistä monia asioita, joiden ansiosta Suomi kaatoi tänään amerikkalaiset.

− Suomalaiset blokkasivat laukauksia ja puolustivat maaliaan uhrautuvasti. Heillä oli ollut tähän asti hankala turnaus ja heillä oli heikommat lähtökohdat tähän otteluun, joten ehkä he pelasivat kovemmin kuin me.

Murphy kantoi turnauksessa kapteenin C-kirjainta.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Yhdysvallat näytti paikoin varsin hitaalta ja vaivalloiselta joukkueelta − juuri sellaiselta kuin Leijonat näytti alkusarjan monessa ottelussa. Suomi pelasi turnauksen parhaan pelinsä, mutta se ei Murphyn mukaan yllättänyt.

− Eivät he yllättäneet meitä. Osa heistä on pelannut ennenkin yhdessä, joten heidän kemiansa toimivat. Me turhauduimme emmekä pelanneet tavalla, jolla olemme tottuneet pelaamaan.

Yhdysvallat otti ottelun aikana muutamia erittäin heppoisia jäähyjä, ja niiden takia joukkueen yhteispeli kärsi.

− Puhuimme kopissa ja vaihtopenkillä, että meidän on pysyttävä rauhallisena. Pelissä tuli muutamia käänteitä, joiden seurauksena jouduimme ottamaan jäähyjä. Emme saaneet kasattua itseämme tehdäksemme tarvittavia maaleja.

Vaikka välillä näytti, että amerikkalaiset yrittävät sooloilulla murtaa suomalaispuolustusta, tyrmäsi joukkueen kapteeni puheet huonosta joukkuehengestä.

− Mielestäni meillä oli tosi hyvä ryhmä. Näytimme alkulohkossa myös isompiamme vastaan, että pystymme pelaamaan kilpailukykyisesti ketä tahansa vastaan, päätti yhdysvaltalaisten kapteeni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös