"Ei varmaan tästä sarjasta löydy tuon tason sentteriä"

LIIGA / Haastattelu
Ahtola tuuletti maaliaan vapautuneesti.
Kuva © Jussi Kivimäki
Jerry Ahtola teki lauantaina ensimmäisen maalinsa 20:een otteluun ja iski saman tien perään toisenkin osuman. Laitahyökkääjältä odotetaan tehoja, sillä hän pelaa Lukon ykkösketjussa – omasta mielestään liigan parhaan keskushyökkääjän rinnalla.

Justin Azevedo on ollut tämän kevään pudotuspelien ylivertaisin yksilö. Jokereita vastaan hän on tehtaillut kahdessa edellisessä ottelussa seitsemän tehopistettä. Laitahyökkääjä Jerry Ahtola sai ottelusarjan toiseen otteluun komennuksen Lukon ykkösketjuun Azevedon vierelle. Kun puheeksi tulee kanadanportugalilainen keskushyökkääjä, Ahtolan suupielet kääntyvät ylöspäin.

– Ei varmaan tästä sarjasta löydy tuon tason sentteriä, laituri myhäilee.

– Hän on ihan mieletön rytmittämään peliä ja näkee kentän älyttömän hyvin.

Ketjun toisessa laidassa pelasi torstaina Teemu Nurmi ja lauantaina Lauri Tukonen. Jatkuvat ketjumuutokset eivät Ahtolan mielestä tee pelaamiseen merkittävää muutosta.

– Totta kai se joihinkin asioihin vaikuttaa, mutta ei se suuressa kuvassa kovin paljoa, laituri pohti.

– Eikä ainakaan mitenkään negatiivisesti tuossa tapauksessa, kun laitetaan Justinin vierelle pelaamaan!

Ahtola itse päätti lauantaina lähes kahden kuukauden kuivan putkensa, kun hän viimeisteli kaksi osumaa Jokerien verkkoon. Laituri myönsi, että maalittomuus ehti jo painaa mieltä. Kaksikymmentä maalintonta ottelua on paljon.

– Aina sanotaan, ettei niitä saisi miettiä, mutta on se kieltämättä ollut takaraivossa, helpottunut hyökkääjä huokaa.

Jokerit hallitsi ottelutapahtumia pitkienkin jaksojen ajan, mutta Lukko roikkui mukana ja iski paikoistaan tehokkaasti. Ahtolan mukaan joukkue uskoi itseensä koko ajan.

– Vaikka kaveri pääsi 3–1-johtoon, missään nimessä päät eivät painuneet. Siitä me puhuimme ja siihen me keskityimme.

Lukko lähti ottelusarjaan selkeänä altavastajana, mutta se on yllättäen voittanut kolmesta ensimmäisestä ottelusta kaksi. Asetelma on Ahtolan mielestä edelleen varsin selkeä: Jokerit on suosikki.

– Kun on runkosarjan ykkönen vastassa, ei siitä ole kahta kysymystä, kummalla paineet ovat.

» Lähetä palautetta toimitukselle