"Ei siinä silloin väsymystä tunne" − Juhani Jasun pitkä iltapuhde kärppäjahdissa

LIIGA / Haastattelu
Juhani Jasu hoitaa puolustussuunnan aina tunnollisesti, mutta nousee ratkaisijaksi tärkeillä hetkillä.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tappara siirsi finaalisarjan ratkaisua voittamalla Kärpät 2−0. Kotijoukkueen toiseen maalin iski Juhani Jasu, joka oli Tapparan tämän illan taisteluilmeen yksi vahva ilmentymä.

Nelosketjun sentterinä otteluun lähtenyt Juhani Jasu kirjautti tilastoihin tamperelaisten kovimmat peliminuutit. Yli 22 minuuttia raatanut Jasu pelasi niin ylivoimaa kuin alivoimaa ja oli yleensä kentällä, kun oli tarve kaapia tärkeitä aloitusvoittoja omalle joukkueelle.

− Loppukaudesta en pelannut 4−4−jatkoaikoja, vastasi Jasu naureskellen kysymykseen, mitä erikoistilanteita hän ei pelaa.

Erityisesti ottelun lopussa Kärppien hakiessa kavennusta Jasu nähtiin entistä enemmän jäällä. Hän kertoi nauttineensa vastuusta ja kaivaneensa energiaa siitä, että sai pelata.

"Aistin, että tänään on hyvä päivä"

− Ei siinä silloin väsymystä tunne. Olen aina toivonut, että saan olla ratkaisuhetkillä kentällä, Jasu totesi.

Tappara tuli otteluun uudella ilmeellä ja näytti unohtaneen trappipelaamisen ja viivelähdöt lähes kokonaan. Vauhdilla kärppälauman kimppuun vyöryneet kirvesrinnat tuntuivat hyökyvän oululaisten yli.

− Lähestyimme silti peliä samalla tavalla kuin aiemminkin. Emme miettineet selkä seinää vasten −tilannetta ollenkaan. Tänään se näytti tuollaiselta ja toivottavasti jatkuu huomenna samanlaisena, Jasu pohti.

Jasu ei osannut vertailla sitä, missä Tappara oli tänään edellä, mutta totesi tunteen ohjanneen peliä paljon. Lataus näkyi monen osalta jatkuvana nahisteluna kentällä, mutta Jasu kanavoi energiansa oikeisiin asioihin.

− Itselläni oli tänään erittäin hyvä tunnetila pelissä. En ehtinyt taktisia hienouksia miettimään. Jo hallille tullessa aistin, että tänään on hyvä päivä, Jasu sanoi.

Jasun mukaan jokaisella pelaajalla on omat keinonsa tunnetilan kaivamiseen, mutta ainakin tiettyjä motivaatiovideoita pelaajilla on tapana katsoa ennen otteluita. Hän ei kuitenkaan suostunut paljastamaan, mikä video oli illan latauksen taustalla.

− Se on sisäpiirin juttu jo pidemmältä ajalta. Jos nostelemme sarjan päätteeksi kannua, näytän videon teille, Jasu lupasi toimittajakatraalle.

Kärpät pelanneet Tapparan vahvuudet pois, tänään juoni kääntyi

Tappara on tuskaillut ylivoimansa kanssa Kärppien vahvaa alivoimaa vastaan. Tänään kirvesrinnat pääsivät jauhamaan liki kaksi minuuttia 5−3-ylivoimaa, mutta tuloksetta. Jasun sivaltama 2−0-maali tosin syntyi heti tämän ylivoimamyllytyksen jälkeen.

− Sovimme, että väsytämme vastustajan ja iskemme sitten, Jasu vitsaili. Harvoin olemme päässeet kahden miehen ylivoimaa pelaamaan runkosarjassakaan. Harjoituksissa se ei ole sama asia, kun kukaan ei pelaa aivan täysillä. Saimme arvokasta kokemusta ja nyt valmentajilla on yli 20 tuntia aikaa katsoa videoita, hän jatkoi.

"Pitää elää hetkessä"

Jasun maalilla Tappara vankisti johtoaan, mutta sankari itse vähätteli osumansa merkitystä.

− Olisimme me voittaneet ilmankin, vaatimaton vitsiniekka veisteli.

Jasu antoi tunnustusta oululaisille siitä, kuinka he ovat pelanneet Tapparan vahvuuksia pois. Tänään Tappara ei antanut Kärpille tähän mahdollisuuksia vaan käänsi pelin omalla aktiivisuudellaan. Jasu ei kuitenkaan nää, että tamperelaiset olisivat saaneet tämän myötä yliotetta.

− En usko, että tämä vaikuttaa huomiseen. Nyt on yksi peli enemmän pelattu ja huomenna kaikki lähtee taas nollista. Kaikki on pienestä kiinni eikä ajatus saa karata missään vaiheessa. Pitää elää hetkessä, Jasu filosofoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle