Ei mikään tavallinen lauantai

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Jussi Pesoselle matkustaminen tuli lauantaina tutuksi. Reitti oli Tampere-Oulu-Kuopio.
Kuva © Timo Savela
Ilveksen sopimuspelaaja Jussi Pesonen heräsi lauantaina Mestis-pelaajana Lempäälässä. Illalla Pesonen meni nukkumaan jälleen liigapelaajana Kuopiossa. Siinä välissä oli peli Oulussa sarjakärki Kärppiä vastaan.

Säpinä alkoi jo edellisenä iltana. Myöhään perjantaina Jussi Pesonen sai kuulla, että KalPa tarvitsee pelaajia ja kuopiolaisseura oli hänestä kiinnostunut. Lopullisesti siirto selvisi vasta lauantaiaamuna Pesosen saavuttua hallille Lempäälässä. Bussimatka LeKin kanssa Savonlinnaan vaihtui junamatkaan Ouluun.

– Lentoja ei enää saanut, joten hyppäsin junaan Tampereella yhdentoista aikaan. Tunti oli aikaa. Vähän ehdin siviilivehkeitä ottaa mukaan, kun selvisi, että tiistaihin saakka olen reissussa, Pesonen jutteli Oulussa Kärpät-ottelun jälkeen.

Ilves-hyökkääjän lainasopimus Kuopioon on vain kahden ottelun mittainen. Peliaikaa ei ollut luvassa viikonloppuna Ilveksen riveissä, joten päätös lähteä lainalla KalPaan oli Pesoselle helppo.

– Innoissani olen, kun pääsen pelaamaan. Tiesin, etten pääse lauantaina Ilveksen kokoonpanoon, joten sanoin heti, että olen käytettävissä.

Raksilan jäähallille Pesonen saapui puolitoistatuntia ennen ottelun alkua. Pelipaidan numeroksi valikoitui hyökkääjälle harvinainen nelonen. Nimeäkään paitaan ei ehditty laittaa.

– Numero nauratti kyllä hieman, sen verran kova hyökkääjälegenda sillä numerolla on joskus pelannut, Pesonen heittää viitaten edesmenneeseen Arto Javanaiseen.

Pesosen uralla pikakomennus KalPaan ei ollut uran ensimmäinen. Kaudella 2010-2011 hyökkääjä siirtyi kesken kauden Leksandista Kuopioon. Myös tuolloin hän tuli suoraan peliin.

– Silloin sentään tulin lentokoneella enkä junalla. Tällä kertaa oli tosin omat varusteet mukana. Silloin ei ollut kuin mailat. Mika Strömbergin kamppeilla jouduin silloin pelaamaan, Pesonen muistelee muutaman vuoden takaista Kuopion visiittiään.

Halutaan taistella voitoista

KalPa on ollut otsikoissa kuluneen viikon ilmoitettuaan valmiudesta luopua joistain pelaajista. Tämä tulkittiin lopullisena pyyhkeen heittämisenä kehään. Pesosen mielestä mitään luovutusmielialaa ei pukukopissa kuitenkaan ollut havaittavissa.

– Fiilis kopissa oli pikemminkin päinvastainen. Halutaan ja pyritään taistelemaan voitoista, mutta ymmärrettävästi se on vaikeaa. Pelitaktiikan puolesta emme tee mitään väärin, Pesonen miettii.

Kärppiä vastaan KalPalla ei paljon saumoja ollut. Kuopiolaiset roikkuivat pelissä hetken aikaa mukana, mutta Kärppien iskiessä suuremman pykälän silmään vieraat tippuivat kärryiltä välittömästi.

– Pari henkilökohtaista virhettä tuli ja se oli siinä. Kärpät on niin laadukas joukkue, ettei niitä vastaan yksinkertaisesti pysty tuollaisia virheitä tekemään, Pesonen analysoi.

Vaikea kausi

Konkarihyökkääjä palasi täksi kaudeksi Ilvekseen, jossa on pelannut uransa parhaat kaudet. Muutaman vaisumman sesongin jälkeen uusi noste uralle oli tarkoitus hakea Tampereelta. Toisin kuitenkin kävi. Pesosella on vaikeuksia mahtua Ilveksen kokoonpanoon. Viime aikoina pelipaikka onkin löytynyt usein Mestiksestä LeKin riveistä.

– Fakta on se, että lähdin kauteen takamatkalta. Kahden edellisen kauden aikana olen pelannut vain yhden kauden pelit. En epäile hetkeäkään, etteikö taidot olisi tallella.

Loukkaantumishuolia Pesosella ei tällä kaudella ole ollut. Hyökkääjä sanoo olleensa terve koko kauden.

– Nyt täytyy saada pelejä alle. KalPassa ei ole edes tarpeeksi miehiä, joten tämä on entistä kovempaa.

Pesonen ei ole uhrannut ajatusta mahdolliselle jatkolle Kuopiossa kahden pelin lainapestin päätyttyä.

– Tämä on täysin hetkessä elämistä. Tällä hetkellä en näe mitään muuta kuin tiistain, Pesonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle