Eero Elo: ”Päätimme, että tämä on meidän päivämme”

LIIGA / Haastattelu
Ässien tehokaksikon yhteistyö toimi pienen suvantovaiheen jälkeen.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät lievensi ahdinkoaan, kun HIFK kukistui vauhdikkaassa lauantai-illan väännössä lukemin 4−2. Yksi ratkaisijoista oli kahdesti maaliin osunut Eero Elo.

Maalipörssin kärjestä loukkaantumisen vuoksi sivuun jäänyt Eero Elo oli tyytyväinen HIFK-otteluun. Porilaishyökkääjän kaksi maalia olivat tärkeässä roolissa, kun Ässät katkaisi tappioputkensa.

− Ennen peliä päätimme, että tämä on meidän päivämme. Ei yksikään pelaaja halunnut tulla tänne kotiaskiin häviämään.

Padan otteissa oli kieltämättä parempaa puhtia kuin parissa aiemmassa kotiottelussa. Vastuskin miellytti jatkosopimuksen Ässien kanssa tehnyttä laitahyökkääjää.

− On aina kiva pelata tuollaisia nimekkäitä ryhmiä vastaan. Siinä saa itsekin haastetta ja lisävirtaa sitä kautta, totesi Elo.

Kuten monta kertaa ennenkin, toinen erä oli Ässille vaikea. HIFK kavensi välittömästi toisen erän alussa, ja päävalmentaja Pekka Rautakallio kutsuikin joukkonsa käskynjaolle aikalisän merkeissä.

− Aikalisä tuli hyvään paikkaan, siinä heräteltiin joukkuettamme. Jokainen jätkä tosin heräsi jo kavennusmaaliin, sillä olemme niin usein menettäneet johtoasemiamme viime aikoina, mietti Elo.

− Kukaan ei halunnut kokea sitä enää uudestaan.

Seuraavakin viikko on porilaisryhmälle vaikea. Vastaan asettuvat Tappara ja Kärpät vieraissa sekä KalPa torstain kotiottelussa. Viime aikoina nämä joukkueet ovat onnistuneet Ässien kaadossa melko säännöllisesti.

− Tästä saadaan aika paljonkin lisää itseluottamusta meidän tekemiseemme. Uskon, että ensi viikosta tulee hyvä viikko.

− Sarjataulukkoa ei kannata alkaa miettiä ja laskeskella. Sen tietää, miten siinä käy, oma pelaaminen vain katoaa.

Ässien taistelua pudotuspelipaikoista on helpottanut joukkueen kokeneiden pelaajien onnistumiset. Esimerkiksi aiemmin Elon treenien osumatarkkuudesta muistuttanut Juuso Riksman on kantanut joukkueessa suurta vastuuta.

− Vanha mies alkaa vertyä. Hienoa, että hän on saanut kiekkoja kiinni, virnuili Elo.

» Lähetä palautetta toimitukselle