TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Eemeli Suomi pirstoi piste-ennätyksen säpäleiksi - "Pelisilmä ja kiekonkäsittely lähtöisin pihapeleistä"

Muut Sarjat / Haastattelu
Suomen vitja oli alati KalPan murheenkryyninä.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Nuorten SM-Liigan ottelussa kotiyleisöllä oli jännitettävää todenteolla. Hopeatarjottimelle aseteltiin runkosarjan voitto sekä pistepörssin ennätyksen rikkominen. Niin Ilves kuin Eemeli Suomikin pystyivät vastaamaan molempiin huutoihin KalPan kustannuksella.

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi oli illan otteluun lähdettäessä tasapisteissä Ville Viitaluoman kaudella 2000-2001 tekemän ennätyksen (30+47=77) kanssa. Tosin Viitaluoman maalimäärä piti vanhan ennätyksen voimassa vielä ennen lauantaita.

Ensimmäisessä erässä Ilves painoi päälle, mutta tolpatkaan eivät olleet tupsukorvien puolella. Suomi ei kuitenkaan suostunut myöntämään minkäänlaisia paineita ennätystavoittelusta.

― Ei siitä mitään paineita tullut. Ensimmäisessä erässä tosin tuli pari tolppalaukausta, mikä sai puristamaan vähän mailaa. Sitten sattuikin kiekko osumaan mailaan ja ohjautumaan maaliin.

Ennätysosumaa saatiin odottaa aina toisen erän alkuun asti, jolloin Suomi ohjasi toisella minuutilla Ville Meskasen laukauksen ohi KalPa-vahti Samu Lonkilan.

Pistesarake komistui vielä yhdellä syöttöpisteellä toisen erän aikana, kun Janne Seppänen vei kotijoukkueen 5-2-johtoon. Suomen kuluvan kauden aikana keräämät pisteet ovat nyt 19+60=79. Sunnuntain päätöskierroksen suurin jännitys onkin seuraavan kymmenluvun tavoittelu.

― Saas nähdä, mutta en minä siitä mitään paineita ota.

― Kyllähän piste-ennätys tuntuu hyvälle. Ei siitä kuitenkaan sen suurempia, joukkueen etu menee edelle.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jouko Myrrä kehui kapteenin työmoraalia vuolaasti. Pistetehtailun pääsyyksi hän näki Suomen innostuksen ulkojäillä käymiseen. Tätä ei tuore ennätysmieskään kiistänyt.

― Pelisilmä ja kiekonkäsittely on ehkä lähtöisin ihan pihapeleistä ja ulkojäiltä. Jankan kentällä tulee nykyisin käytyä, kun muutin tähän lähelle.

Runkosarjan voitto plakkarissa

Historiallisen pisteen rinnalla Ilveksen 9-5-voitto jäi väistämättä sivuosaan. Täysi pistepotti takasi samalla tamperelaisille runkosarjan voiton ennen päätöskierroksen HPK-ottelua.

Suomi ei kuitenkaan suostu näkemään runkosarjassa menestymistä merkkinä siitä, että Ilvekselle olisi syytä asettaa ennakkosuosikin viittaa.

― Runkosarjan voitto on vain välietappi. Tosipelit ovat vasta alkamassa.

― Lähdetään voittamaan sinnekin, mutta ei me mitään paineita oteta runkosarjan voitosta.

19-vuotiaan hyökkääjän ajatukset ovat tiukasti kevään tosipeleissä. Ensi kausi on erinomaisen talven jäljiltä vielä kuitenkin kysymysmerkki, vaikka asepalveluksen suorittaminen ei vielä tulevan kesän ohjelmistoon kuulukaan.

― Ensi kaudesta en osaa vielä sanoa. Ilveksessä olisi hienoa pelata, joten täällä pysyminen on lähtökohta.

» Lähetä palautetta toimitukselle