Edellisistä nuorten MM-kisoista niukasti rannalle jäänyt Tuulola: "Kisat yksi kauden päätavoitteista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tuulola on saanut kamppailuvoimaa kehityksen myötä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n 19-vuotias Eetu Tuulola jäi viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viimeisten joukossa ulos lopullisesta joukkueesta, mutta tänä vuonna hyökkääjä on kokeneempi, vahvempi ja itsevarmempi. Vuosi Pohjois-Amerikassa ja iso rooli Liigassa ovat koulineet Tuulolasta kokonaisvaltaisen pelaajapaketin.

Pitkän linjan Liiga-puolustaja Marko Tuulolan poika Eetu on noussut HPK:n hyökkäyksen eturiviin, ja pelaa tällä hetkellä joukkueen ykkösketjun roolissa. Nuori mies on mennyt nopein harppauksin eteenpäin.

− Nousujohteisesti on mennyt. Aluksi en mahtunut pelaamaan Liigassa, mutta saatuani näyttöpaikan, pystyin hyödyntämään sen. Siitä lähti onnistumisten ja vastuun lumipallo pyörimään.

Syitä Tuulolan kiitoon on varmasti monia, mutta pohjalla on kuitenkin hyvä itseluottamus ja joukkueen antama tuki.

− Ainahan sitä haluaa pelata mahdollisimman paljon ja hyvässä roolissa. Tuossa on ollut hyvä olla, vaikka vähän ketjukaverit ovatkin vaihtuneet. Kaikkien kanssa on ollut hyvä pelata. On hienoa, että valmennus antaa luottoa ja päästää kentälle tietyissä tilanteissa.

19-vuotias pelimies kiekkoili viime kaudella WHL-juniorisarjassa Everett Silvertipsin joukkueessa. 62 otteluun syntyi tehot 18+31=31. Yhdysvaltojen pohjoisessa Washingtonin osavaltiossa pelaaminen muutti Tuulolaa ihmisenä sekä pelaajana.

− Kokemus aikuisti minua. Jouduin katsomaan itseni perään enemmän, vaikka asuinkin sijaisperheessä. Pystyin hyödyntämään pienen kaukalon tuomia asioita pelissäni, kuten esimerkiksi murtautumaan maalintekotilanteisiin nopeissa kulmissa. Laitojen lähellä pelaaminen on toinen asia, missä kehityin.

Toronto ja Montreal jäivät väliin − tähtäin kiinnittynyt Buffaloon

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan tänä vuonna niin ikään Yhdysvalloissa, kun Buffalon kaupunki järjestää nuorten pelaajien arvoturnauksen vuodenvaihteessa. Tuulolalla kisat ovat jo kirkkaana mielessä.

− Tottakai haluan päästä sinne, ja tulen tekemään hommia sen eteen. Se on pomminvarmaa, että kisat ovat yksi kauden päätavoitteistani. Ikäluokkamme on niin hyvä, että varmaan alempien ketjujen rooli voisi olla luvassa. Vaikea sanoa, eikä se ole minun asiani miettiäkään sitä. Tehtäväni on olla mahdollisimman hyvä kandidaatti joukkueeseen, Tuulola analysoi.

Viime vuonna Tuulola oli pitkään mukana suunnitelmissa, mutta kohtaloksi koitui viime hetken putoaminen joukkueesta.

− Viime vuonna en mahtunut joukkueeseen, vaan jäin varasijalle. Tottakai se harmitti silloin, mutta silloin en ollut joidenkin mielestä riittävän hyvä. Paikka kisakoneessa pitää ansaita, ja silloin en ansainnut. Se on sillä siisti.

188-senttinen hyökkääjä ei kaihda mitään tilanteita kaukalossa, vaan taistelee jokaisesta kiekosta loppuun asti. Tuulola kertoo pystyvänsä käyttämään varttaan monipuolisesti hyväkseen.

− Fyysinen pelaaminen on vahvuuteni. Olen isokokoinen pelaaja, ja pystyn käyttämään kroppaani hyödyksi. Taklaan ja painin kulmissa sekä maalinedustoilla. Pystyn olemaan myös maskimiehenä.

HPK:lla on tällä kaudella Liigassa paljon nuoria pelaajia, ja periaatteessa jokaisella heistä on mahdollisuus päästä edustamaan Nuoria Leijonia maailmanmestaruuskisoihin.

− Olisiko meillä seitsemän pelaajaa tyrkyllä kisoihin. Kilpailu on kovaa, mutta pystymme myös tsemppaamaan toisiamme päivä päivältä. Pyrimme kaikki olemaan joka päivä parempia pelaajia. Pyrimme olemaan toistemme tukena. Kaikki kisaikäiset ovat hyviä jätkiä, ja heidän kanssaan on hyvä tehdä töitä ja viettää muutenkin aikaa, Tuulola kiittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle