IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Duunarin putki katkesi

LIIGA / Haastattelu
SaiPan Petri Koskinen tahkoaa pirteää talvea. Ennen perjantain HPK-ottelua laituri oli nakutellut häkin neljässä peräkkäisessä pelissään. Maaliputki katkesi perjantaina SaiPan saadessa samalla turpaansa voittomaalilaukauskilpailun jälkeen. Tappiosta huolimatta 400. liigaottelunsa kiekkoillut Koskinen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Hyvä taistelu ja yhden pisteen ilta, Petri Koskinen summasi HPK-ottelun lyhyesti.

SaiPan mainiosta taistelusta voi Koskisen kanssa olla samaa mieltä. Lappeenrantalaiset uurastivat Kerhoa vastaan kelvollisesti töitä, vaikka lopulta hävisivät rangaistuslaukauksilla.

Pelin avauserän SaiPa vei selvästi nimiinsä hämeenlinnalaisten pelatessa haluttomasti ja päätöserässä vierailijoille puolestaan tarjoutui mahdollisuutensa kamppailun ratkaisemiseen.

– Lopussa pitäisi olla enemmän nälkää laittaa kiekko pussiin. Hieman sellaista pelailua. Kyttäillään liikaa jatkoaikaa ja voittomaalikilpailua. Etenkin, kun meillä ei ole nuo voittomaalikilpailut kulkeneet, Koskinen harmitteli.

– Alussa meillä oli taas kova tahtotila. Ehkä se meni vähän ylikin, kun miehet hukkuivat omassa päässä, hyökkääjä jatkoi kommentoiden avauserän tapahtumia.

Yksi syy lappeenrantalaisten häviämiseen Kerholle oli viimeistelyn kangerteleminen. SaiPalle tarjoutui paikkoja sivakoida useampikin häkki ottelussa kuin vain kaksi. Koskinen tiedostaa, miten maalintekoa saisi petrattua.

– Vastustajan puolustusalueelle täytyisi haluta lujemmin ja toimittaa kiekot maalille. Sota-alueelta ne osumat tehdään.


Juhlaottelussaan Petri Koskinen ei enää viimeistellyt.

Vaikka SaiPa hävisi Kerholle on joukkueen kevätkausi käynnistynyt mainiosti. Lappeenrantalaiset ovat jääneet viidessä edellisessä ottelussaan vain yhdessä kokonaan pisteittä. Viime aikoina joukkue on kukistanut muun muassa sarjan kärkipäätä miehittävät Ässät ja Pelicansin.

SaiPan ketjuista kevätkaudella on loistanut etenkin Juha Kiilholman johtama kolmosvitja, jonka laiturina Koskinen viilettää. Koskinen itse heilutteli ennen HPK-peliä maaliverkkoa neljässä edellisessä matsissaan. Tämä on erikoista Koskiselle, sillä miehen vahvuus piilee ennen kaikkea raatamisessa. Neljän osuman putkellaan duunari tuplasikin kuluvan kauden maalimääränsä.

– Tuntuu hyvältä, kun onnistumisia tulee. En ole ennen kaiketi neljässä peräkkäisessä ottelussani onnistunut maalinteossa, Koskinen sivalsi ja jatkoi

– Niin minun kuin ketjummekin vire on löytynyt työn teomme kautta. Ei sitä mistään muualta ole löytynyt.

Pallokerhoa vastaan Koskisen maaliputki katkesi, vaikka miehelle tarjoutui pari loistavaa paikkaa putkensa jatkamiseen. Siitä huolimatta hyökkääjä pelasi kelvollisesti. Laituri hyökkäsi energisesti ja pyrki ajamaan maalin edustalle survomaan kiekkoja häkkiin.

Miinuksena niin Koskiselle kuin koko muullekin kolmosvitjalle täytyy listata kentälle sattuneet kaksi virhettä, joiden johdosta HPK pääsi vastahyökkäyksiin.

Vaikka Kerho ei vastaiskujaan onnistunut hyödyntämään kirosi Koskinen pelin jälkeen sitä, että hän keskittyi liikaa hyökkäämiseen puolustuspelaamisensa kustannuksella.

Haastattelun lopuksi Koskinen paukautti selvän tavoitteen itselleen SaiPan ja Kerhon toiseen tasauskierrosten kohtaamiseen.

– Koitan laittaa kiekkoa pömpeliin vaikka maaliputkeni poikki menikin. Lauantaina nähdään todella nälkäinen Koskinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle