Draisaitl: "Petin joukkueeni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Draisaitlia ei hymyilyttänyt ottelun jälkeen.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Leon Draisaitl on Saksan nuorten joukkueen kapteeni ja suurin tähti. Mies oli jo viime vuoden U20-kisoissa joukkueen tärkein hyökkääjä - vain 17-vuotiaana.

Sunnuntain ottelu USA:ta vastaan päättyi kuitenkin Draisaitlin osalta etuajassa, kun mies ajettiin ulos toisen erän alussa.

- En saa pelata seuraavassa ottelussa, joka on joukkueelleni elintärkeä. Petin joukkueeni. Ennen ulosajoa pelasimme hyvää jääkiekkoa, ja jäähyni muutti kaiken. Minun syytäni, murehti kapteeni Draisaitl.

Draisaitl taklasi takaapäin USA:n Andrew Coppia, joka selvisi tilanteesta ilman loukkaantumista.

- En todellakaan tarkoittanut satuttaa häntä, ja minulla on huono mieli asiasta. Mutta enää en voi tehdä asialle mitään. Tuomarit päättivät, että se oli ison rangaistuksen arvoinen taklaus, ja minun on vain hyväksyttävä se.

Valtaisat tasoerot

Saksa oli toki ennakkoonkin lohkon heikoin joukkue, mutta kolme tappiota lukemin 2-7, 2-9 ja 0-8 eivät imartele joukkuetta. Draisaitl itse on kerännyt kaksi syöttöpistettä.

- Se on vaikeaa. Olemme pelanneet kovia joukkueita, mestarisuosikkeja, vastaan. Minusta ei ole noloa myöntää, että me olemme vähemmän taitavia kuin he. Emme ole kuitenkaan taistelleet niin kuin meidän pitäisi. Ehkä asenteessammekin on ollut vikaa, pohti Draisaitl.

- Tänään olimme mielestäni hyviä ensimmäisessä erässä. Se, että päästää kaksi maalia tuon avauserässä tuon tasoista joukkuetta vastaan, ei ole meille häpeä. Jos etsitään pelaamisestamme positiivista, niin päästimme vain kaksi maalia tasakentällisin. Kyllä me yritimme taistella.

Saksa kohtaa maanantaina päiväottelussa Tšekin, joka nappasi lauantaina sensaatiovoiton Kanadaa vastaan. Sunnuntain ottelussa Saksalla ei ollut käytännössä panosta, sillä voittokaan ei olisi auttanut joukkuetta puolivälieriin.

- Maanantainahan se iso peli vasta on. En halua sanoa, että olisimme lepsuilleet tänään, mutta seuraavasta pelistä meidän on koitettava taistella se voitto. Puolivälierät ovat yhä tavoitteenamme. Karsintasarja ei meitä kiinnosta.

Draisaitl pelaa Kanadan junioriliiga WHL:ää Prince Albert Raidersin joukkueessa. Mies on tehnyt tämän kauden 33 pelissä 51 tehopistettä.

- Näen oman tulevaisuuteni jääkiekkoilijana valoisana. Minulla on ollut hyvä kausi tähän mennessä.

- Meidän eurooppalaisten on kuitenkin vaikeampi pärjätä Pohjois-Amerikassa, eikä vain pelillisesti, vaan meidän on sopeuduttava uuteen elämään. On omituista asua uudessa perheessä ja vieraassa ympäristössä.

» Lähetä palautetta toimitukselle